Yılda 300 bin ton geri dönüşüm

Yılda 300 bin ton geri dönüşüm malzemesi toplanıyor -Geri Dönüşümcüler Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hasan Koçyiğit: Mersinde yılda 300 bin ton geri dönüşüm malzemesi toplanıyor. Bunun kent ekonomisine olan katkısı yaklaşık 2


MERSİN (A.A) - Mersin Geri Dönüşümcüler Sitesi Kooperatifi Başkanı Hasan Koçyiğit, Mersinde yılda 300 bin ton geri dönüşüm malzemesi toplandığını ve bunun da ekonomiye katkısının yaklaşık 20 milyon lira olduğunu belirtti.
     Koçyiğit, yaptığı yazılı açıklamada, geri dönüşümcülük sektörünün kent ekonomisine olan katkısının gözardı edilemeyecek oranlara ulaştığını vurguladı.
     Biyolojik atıklar dışında tüm atıkların dönüşümünü sağladıklarını ifade eden Koçyiğit, şunları kaydetti:
     Mersin genelinde 150 bin ton hurda metal, 110 bin ton plastik ve 95 bin ton hurda kağıt olmak üzere yılda 300 bin ton geri dönüşüm malzemesi toplanıyor. Bunun kent ekonomisine olan katkısı yaklaşık 20 milyon liradır. Geri dönüşümcüler ülke ekonomisine getirdiği büyük faydanın yanında çevre kirliliğini de önemli oranda azalmasına katkı sunmaktadır. Sadece bir ayda toplanan hurda kağıt atıklarla 5 bin ağacın kesilmesi önüne geçilmektedir.
     Koçyiğit, geri dönüşümcülerin yer sorununa çözüm bulmak için çalışma başlattıklarını belirterek şöyle devam etti:
     Bugün Mersinde kurulu hurdacılar sitesindeki işyerleri 250, 500 ve bin metrekareden oluşmakta ve yetersiz gelmektedir. Yine yerleşim bölgelerine yakın olduğundan büyüme imkanı bulunmamaktadır. Bizde bundan yola çıkarak 400 bin metrekare arsa satın aldık. Burada her biri 5 bin metrekareden oluşan 70 iş yeri kuracağız ve tüm iş yerlerimiz Avrupa Standartlarında geri dönüşüm belgesi sahibi olacak. Yeni iş yerinde arıtma tesisleri bulunacak. Bir nevi küçük OSB niteliklerinde olacak.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Yılda 300 bin ton geri dönüşüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER