Yönetmen Ünal:

Yönetmen Ünal: -Artık çok fazla film yapılıyor, buna rağmen ticari filmler beklenenin üzerinde gişe yapıyor


SAKARYA (A.A) - Yönetmen Ümit Ünal, çok fazla film yapıldığını, buna rağmen ticari filmlerin beklenenin üzerinde gişe yaptığını söyledi.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sinema Topluluğunun 2nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe katılan Ünal, Türk sinemasının gelişimini değerlendirdi.
     Ünal, son dönemde sadece ticari filmlerin yapılmadığını, buna karşılık kendi derdini anlatmaya çalışan bağımsız bir sinemanın oluştuğuna dikkati çekti.
     Yurt dışında Türküm ve sinemacıyım dediğinde ilgiyle ve merakla karşılandığını belirten Ünal, Dünyada sinemamıza karşı büyük merak var. İnsanların size ilgisi ve beklentisi birden artıyor diye konuştu.
     Sinema sektörünün güzel olduğu kadar kötü yanlarının da bulunduğunu ifade eden Ünal, bağımsız filmlerin çoğaltılıp vizyona girememesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
     Ünal, festivallerde ödül alan filmlerin seyirciye ulaşmadığını belirterek, Artık çok fazla film yapılıyor, buna rağmen ticari filmler beklenenin üzerinde gişe yapıyor. Sadece Türkiyede değil, dünyada da sanat filmleri yeterince ilgi görmüyor. Ticari filmler düzeyinde kopyayla vizyona girmiyor. Ancak festival izleyicisiyle buluşabiliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER