Yörük kültürünü yaşatıyorlar

Yörük kültürünü yaşatıyorlar -Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından Yörük kültürünün yaşatılıp gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla İzmir Devlet Türk Dünyası Dans Müzik Topluluğu katkılarıyla program düzenlendi -Muğla Yörük Obaları


MUĞLA (A.A) - Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından Yörük kültürünün yaşatılıp gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla İzmir Devlet Türk Dünyası Dans Müzik Topluluğu katkılarıyla program düzenlendi.
     Anadoluda bin yıldır yaşayan, ancak yerleşik düzene geçenlerin artmasıyla sayıları azalan Yörükler, atalarından kendilerine miras kalan kültürlerini yaşatmaya devam ediyor.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programın ilk bölümünde yöresel sanatçılar Yörük türküleri seslendirdi, Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri tarafından zeybek ve yöresel oyunlar oynandı.
     Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının Yörük kültürünü tanıtarak gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
     Akcan, düzenlenen etkinliklerle örf ve adetleri gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini belirterek, Bu tür etkinliklerin yaşatılması lazım. Muğlada Yörük kültürünün yaklaşık 400 yıllık bir geçmişi var. Bu kültürü mutlaka gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu kültürel değerlerin yaşatılması hayati önem taşıyor dedi.
     Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise insanların kültürel yaşamlarına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkmasının önemli olduğunu kaydetti.
     Kültürel zenliklerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine işaret eden Gürün, Muğla Yörük Obaları Derneği, Muğla ve Türkiyede kültürünü yaşatırken hiçbir zaman başka kimliklere, kişiliklere sırtını dönmeyen bir anlayışla çalışma yürütüyor. Değerlerimize sahip çıkarak onları geleceğe düzgün ve doğru bir şekilde taşımalıyız. Bu değerler bizi savrulmaktan koruyacak değerlerdir diye konuştu.
     Yapılan bu tür faaliyetlerin Türkiyenin geleceği, sevginin pekişmesi için çok önemli faaliyetler olduğunu vurgulayan Gürün, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Şefi Mehmet Ali Gevrek yönetimindeki koro, Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra Ege türküleri de seslendirdi. Koroya Zeybekler de eşlik etti.
     Programa AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Belediye Başkanı Osman Gürün, daire müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile Antalya, Konya, Aydın, Burdur ve Denizliden gelen Yörükler katıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yörük kültürünü yaşatıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER