Yüksek altın fiyatları, evlilik oranını düşürdü

Yüksek altın fiyatları, evlilik oranını düşürdü -Tosyada, evlilik oranı geçen yıla oranla düşerken, gerekçe olarak yüksel altın fiyatları gösterildi


KASTAMONU (A.A) - Tosyada, geçen yıla oranla evlilik oranlarında düşüş gözlenirken, düşüşe gerekçe olarak yüksek altın fiyatları gösterildi.
     AA muhabirinin, Tosya Belediyesi Evlendirme Memurluğundan aldığı bilgiye göre, 2011 yılının ilk 5 ayında ilçede evlenen çift sayısı 71 iken, bu yılın aynı döneminde 59da kaldı.
     İlçede, evlenme sayısındaki düşüşün sebebi olarak, yüksek altın fiyatları gösterildi.
     Düğün hazırlığı yapan Turgut Bakoğlu, Tosyada geleneklere geline takılması istenilen altın miktarının çok fazla olduğunu belirterek, bu nedenle gençlerin evlenemediklerini savundu. Temmuz ayında nişanlısı ile dünya evine girmeyi planladıklarını ifade eden Bakoğlu, şöyle konuştu:
     Hayat şartlarının zorlaşması sebebiyle düğün yapmakta zorlanan gençler, evlenebilmek için olağanüstü bir çaba sarf ediyorlar. Bu zorlukların üzerine eğer bir de Tosyalı bir kızla evleniyorsanız, iki defa düşünmek zorundasınız. Çünkü, Tosyada altın çok fazla rağbet görüyor. Kız tarafı, en az 3 burgulu 10 adet bilezik, 2 metre zincir, bir takım set ve diğer altın ziynet eşyalarının kızlarına takılmasını istiyorlar. Bu nedenle erkek tarafı, sadece altına en az 40 ila 50 bin lira para vermek zorunda kalıyor. Bunların üzerine birde düğün masrafları eklendiğinde, düğün yaklaşık 70-80 bin lira arası bir fiyata ulaşabiliyor.
     Bakoğlu, Tosyada evlenmenin artık çok zor olduğunun altını çizerek, Bu kadar altını alacak parası olmayan erkek tarafı, oğullarını altın takma gelenekleri Tosyaya oranla daha makul olan diğer ilçelerden evlendirmek zorunda kalıyor dedi.
     Kuyumcu Rauf Çubukçu (31) ise ilçe insanının altına karşı yoğun bir ilgisinin bulunduğunu belirterek, altın fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemde, geline altın takacak olan erkek tarafının ailelerinin oldukça zorlandığını söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Yüksek altın fiyatları, evlilik oranını düşürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER