Yunus Emre Çarşısı esnafına 3 bin

Yunus Emre Çarşısı esnafına 3 bin liralık yeni yardım -Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Yunus Emre Çarşısında çıkan yangında dükkanları zarar gören esnafa 3 bin TLlik yeni yardım yapılacağını söyledi


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Yunus Emre Çarşısında (YEÇ) çıkan yangında dükkanları zarar gören esnafa 3 bin TLlik yeni yardım yapılacağını söyledi.
     Yüksel, Ankarada çeşitli huzur evlerinde kalan yaşlıları makamında kabul etti. Kabulde yaptığı konuşmada yaşlıların toplum içindeki önemine dikkati çeken Yüksel, insan hayatının rehberi olan yaşlıların isteklerinin devlet politikası haline dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.
     Yaşlıların sorunlarını anlama, yaşamlarını güvenli ve huzurlu bir hale dönüştürmenin sosyal devletin görevi olduğunu kaydeden Yüksel, bütün yaşlılara sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diledi.
     Yaşlılara Türkiyede ilk defa Ankarada uygulanmaya başlanan Yaşam Destek Merkezi Projesi hakkında bilgi veren Yüksel, bin 300 evde 5 milyon insana hizmet verdiklerini ifade etti.
     Yüksel, proje kapsamında hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların acil yardıma ihtiyaç duydukları anda dağıtılan butonlara basarak acil yardım merkezine ulaşılabileceklerini kaydetti.
    
     -Yunus Emre Çarşısı mağdurlarına 3 bin TL yeni yardım paketi-
    
     Yaşlı vatandaşları kabulünden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yüksel, Yunus Emre Çarşısında (YEÇ) çıkan yangından dolayı mağduriyet yaşayan esnafa 3 bin TLlik yeni yardım yapmayı öngören paketin bugün imzalandığı müjdesini verdi.
     Geçtiğimiz günlerde YEÇ esnafından 443 kişiye 2şer bin TLden toplam 866 bin TL yardım yapıldığını hatırlatan Yüksel, kişi başı 3er bin TL daha yardım yapılacağını söyledi.
     Yüksel, yangından zarar gören esnafa vergi ve elektrik borcu gibi konularda da yardımcı olunacağını hatırlattı.
    
     -Bütün acil çağrı numaraları 112de birleşiyor-
    
     Vali Yüksel, Ankarada bütün acil çağrı numaralarının 112 altında toplanacağını ve bu sistemin mayıs sonu, haziran başı gibi açılacağını söyledi.
     Amerikadaki 911e benzeyen bir sistem tasarlandığını bildiren Yüksel, 112yi arayan bir vatandaşın bütün kurumların çağrı merkezlerine ulaşabileceğini kaydetti.
     Yüksel, bu sistem sayesinde, yangına ulaşmak için acilen yola çıkan itfaiye aracının yolundaki bütün kırmızı ışıkların yeşile döneceği örneğini verdi.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Yunus Emre Çarşısı esnafına 3 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER