Yurtta kış

Yurtta kış -Tuncelide kar yağışı nedeniyle bazı köylere elektrik verilemiyor


TUNCELİ (A.A) - Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Tunceli İl Müdürü Vedat Şeker, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı köylere elektrik verilemediğini bildirdi.
     Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18-19 Aralıkta etkili olan kar yağışının, yüksek ve alçak gerilim hatlarındaki iletkenlerin bir çoğunun kopmasına, direklerin devrilmesine ve yanmasına neden olduğunu belirtti.
     Kar yağışının etkisini artırması nedeniyle arızalara müdahalenin güçleştiğini ifade eden Şeker, İlimiz genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok köy ve mezra yolu ulaşıma kapandığı gibi yağış enerji nakil hatlarına da zarar verdi. Birçok köy grubu enerjisiz. Arıza ekiplerimiz yolu açılan köylere anında ulaşarak arızaları gideriyor. Ulaşım sağlanamayan yerlere ise kar aracı, kar motoru ya da yürüyerek ulaşarak arızalara müdahale ediyor. Ama il genelinde yer yer kar kalınlığının bir metreye hatta yüksek kesimlerde bu rakamın çok üzerinde bir kalınlığa ulaşması arızalara müdahaleyi güçleştiriyor. Tüm olumsuzluklara rağmen ekiplerimiz ilçe merkezlerinde ve şehir merkezindeki arızaları büyük ölçüde çözdü. Köylerin de sorunlarını çözmek için bütün imkanlarımızı kullanarak çalışma yürütüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER