Yurtta kış

Yurtta kış -Ardahan-Posof karayolunda etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu -Karayolları 183. Şube Şefi Yıldırım: Gürcistana giden 10 tır, tipi nedeniyle 4 saat yolda beklemek zorunda kaldı


ARDAHAN (A.A) - Ardahanda etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan-Posof karayolunda ulaşımda aksamalar meydana geldi.
     Kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı da olumsuz etkiledi. Ardahan-Posof karayolu üzerinden Gürcistana giden 10 yabancı plakalı tır, kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda yaklaşık 4 saat beklemek zorunda kaldı.
     Türkgözü Sınır Kapısından Gürcistana giriş yapacak olan tır sürücüleri, Ardahan-Posof karayolu Soğuk Pınar mevkisinde bir süre bekledikten sonra, tipinin durmasıyla birlikte yola devam etti.
     Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipinin belli aralıklarla kentte etkili olduğunu belirterek, tipinin ulaşımda aksamalara neden olduğunu söyledi.
     Özellikle Ardahan-Posof karayolunda tipi nedeniyle bazı tırların bekletildiğini ifade eden Yıldırım, Bölgede yoğun kar yağışı ve tipi görüş mesafesini düşürüyor. Dolayısıyla Gürcistana giden 10 tır, tipi nedeniyle 4 saat yolda beklemek zorunda kaldı. Kendi güvenlikleri için bekledi. Araçlar, tipinin durmasıyla birlikte yoluna devam etti dedi.
     Yıldırım, karayolunun ulaşıma kapalı olmadığını ancak sürücülerin güvenliği için araçların yolda bekletildiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Alper Turgut - Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER