Yurtta kış

Yurtta kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta 50 köy yolu ulaşıma kapalı


VAN (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Vanda 16, Bitliste 15, Hakkaride 10 ve Muşta 9 köye ulaşım sağlanamıyor.
     Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte geçen hafta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 16 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
     İl Özel İdaresi ekiplerinin, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde, yolların ulaşıma açılması için çalışmalara devam ettiği bildirildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van-Bahçesaray ve Yüksekova-Dağlıca yollarında halen ulaşım sağlanamadığını, bu yollarda karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, bölgede havanın parçalı zamanla çok bulutlu, yer yer sisli ve aralıklı kar yağışlı geçmesinin beklendiğini bildirdi.
     Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediğini belirten yetkililer, bölgede kuvvetli buzlanma, don olayı ve yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu.
    
     -Hakkari-
    
     10 köy yolunun kapalı olduğu Hakkaride ise, yolların açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin başlattığı çalışmalar devam ediyor.
     Kar yağışı ve tipi nedeniyle 6 Ocak 2013 gününden itibaren kapalı olan Şemdinli-Derecik karayolu, Karayolları 117. şefliğinin karla mücadele çalışmaları sonucunda ulaşıma açıldı.
     Öte yandan, Aktütün ve bölgede bulunan 6 köye halen ulaşım sağlanmadığı öğrenilirken, Şemdinli Kaymakamlığı Özel İdare ekipleri, köylere ulaşımın sağlanması için çalışmaları aralıksız sürdürüyor.
     İlçe Özel İdare Müdürü Fayık Akbaş, İlçemizde etkili olan kar yağışı bizim çalışmalarımızı da yavaşlattı. Karla mücadele ekiplerimiz köylere ulaşmak için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor dedi.
    
     -Bitlis, Muş-
    
     Halen 15 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitlis ile 9 köyle ulaşımın sağlanamadığı Muşta yolların açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin başlattığı çalışmalar devam ediyor.
    
     Muhabir: Yakup Bay - Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER