Yusufelinde Eksik Altyapıyı Tamamlayarak Turizmi Harekete

Yusufelinde Eksik Altyapıyı Tamamlayarak Turizmi Harekete Geçirme Projesi


ARTVİN (A.A) - Yusufeli Belediyesinin Barhal Çayı çevresinde sosyal alanlar oluşturmak amacıyla hazırladığı proje hayata geçiyor.
     Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının Hibe Destek Programı kapsamında, Barhal Çayı çevresini sosyal amaçlı kullanıma açacak yürüyüş parkurları, dere tahkimatı ve kanalizasyon altyapısının yenilenmesi projesi için Yusufeli Belediyesi ve DOKA arasında imzalanan sözleşmenin ardından proje ihalesi yapıldı.
     Proje koordinatörü İbrahim Özdemir, 531 bin liralık maliyetle Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı için hazırlanan Yusufelinde Eksik Altyapıyı Tamamlayarak Turizmi Harekete Geçirme projesiyle kanalizasyon giderlerinin Barhala dökülmesinin engelleneceğini söyledi.
     Yürüyüş yolu yapımı öncesi, Barhal Çayı çevresinde kanalizasyon çalışması yapılacağını ifade eden Özdemir, atölyeciler sitesinin bulunduğu alanda kanalizasyon hatlarının bir bölümünü daha önce yenilediklerini, işin büyük kısmını DOKA projesi ile gerçekleştireceklerini söyledi.
     Proje kapsamında ilçe merkezinde beton köprü ve Sanayi Caddesi arasındaki kanalizasyon hattının yenileneceğini, kanalizasyon çalışmasının ardından taşkınların önlenmesi ve koruma amaçlı bin 139 metrelik Barhal Çayı tahkimatı ile birlikte tahkimatın üstünde 1 metre yüksekliğinde taş duvar örüleceğini kaydetti.
     İlçe merkezindeki beton köprüden Barhal Çayı ile Çoruh Nehri birleşimine kadar olan güzergah ile Arıklı Mahallesi giriş ve çıkışı arasındaki kıyı şeridinde yapılacak olan tahkimat sonrası 1.5 metre genişliğinde parke kaldırım, 120 santimetre genişliğinde yürüyüş yolu olacağını ifade eden Özdemir, şöyle dedi:
     Proje kapsamında olmayan ve belediye bütçesinden karşılanacak olan ışıklandırma, kamelya yapımı, peyzaj düzenlemesi ve bireysel sporların yapılabileceği kondisyon aletlerinin konulması gibi uygulamalar da projenin işlevini artıracak. Proje, 18 aylık bir zaman diliminde gerçekleştirilecek. Projenin yüzde 55i hibe, geri kalanı eş finansman olarak Yusufeli Belediyesinden karşılanacak.
    
     Muhabir: Yener Dedeoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Yusufelinde Eksik Altyapıyı Tamamlayarak Turizmi Harekete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER