Yusufeli Barajı ve HES Projesinin sözleşmesi

Yusufeli Barajı ve HES Projesinin sözleşmesi yarın imzalanacak -Yusufeli Barajı ve HES tamamlandığında 270 metre yüksekliği ile Türkiyenin en yüksek, çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde ise dünyanın 3. yüksek barajı olacak ve yıllı


ARTVİN (A.A) - Yusufeli ilçesinde yapılacak Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Projesinin sözleşmesi yarın imzalanacak.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Yusufeli Barajı ve HES Projesinin sözleşmesinin, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlunun katılımıyla yarın saat 10.00da DSİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda imzalanacağı bildirildi.
     Açıklamada, 13 Ağustos 2012 tarihinde inşaat ihalesi yapılan Yusufeli Barajı ve HESin iş bitim süresinin 2 bin 340 gün olduğu ifade edilerek, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilecek Yusufeli Barajı ve HESin tamamlandığında 270 metre yüksekliği ile Türkiyenin en yüksek, çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde ise dünyanın 3. yüksek barajı olacağı vurgulandı.
     Toplam depolama hacmi yaklaşık 2.2 milyar metreküp olacak Yusufeli Barajı ve HES ile yıllık 1 milyar 817 milyon kilovat saat enerji üretileceği belirtilen açıklamada, ülke ekonomisine yılda 182 milyon dolar katkı sağlanacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Yusufeli Barajı ve HES Projesinin sözleşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER