Yusufeli Belediye Başkanı Aytekin:

Yusufeli Belediye Başkanı Aytekin: Yeni yerleşimle ilgili çalışmaların bir an evvel başlaması birinci önceliğimiz olmakla birlikte kamulaştırma, hak sahipliği, yeni yollar hatta baraj gölünün de içinde olduğu altın madeni sahası gibi


ARTVİN (A.A) - Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, yeni yerleşimle ilgili çalışmaların bir an evvel başlamasının birinci öncelikleri olmakla birlikte kamulaştırma, hak sahipliği, yeni yollar hatta baraj gölünün de içinde olduğu altın madeni sahası gibi konuların önümüzdeki yılların gündemi olacağını söyledi.
     Aytekin, yaptığı yazılı açıklamada, otuz yılı aşkın bir serüvenin en önemli aşamasının 26 Şubatta Yusufeli Barajının temelinin atılmasıyla yaşandığını ifade etti.
     Bir ilçenin tamamen sular altında kalmasının Türkiye için bir ilk olduğunu ve kendilerine acı verdiğini kaydeden Aytekin, şöyle devam etti:
     Ancak hayatın bir gerçeği olarak da yıllardır karşımızda duruyordu. Bugün hiç olmazsa bir sürecin başlamış olması bizleri rahatlattı. Hükümetin alana hakim olarak bundan sonraki adımları planlamış olması da sürecin bize yansıyacak olumlu yanları. Yusufeli Barajının hem teknik özellikleri hem de ülkeye vereceği katkı düşünüldüğünde böyle bir barajın devletimizin öz kaynaklarıyla yapılıyor olması ayrı bir gurur vesilesi. Ümidimiz, beklentimiz ve gayretimiz şu ki önümüzdeki süreci, şimdiye kadar olduğu gibi ilçe insanımızın lehine ne yapılması gerekiyorsa o doğrultuda bir şeyler yaparak yönetmek ve yönlendirmek olacaktır.
     Temel belediyecilik hizmetlerini sürdürürken ilçenin taşınması için konut, altyapı, sosyal alanlar ve geleceğe aktarılması gereken kültürel mirasın kayıt altına alınması konusunda gayret sarf ettiklerini anlatan Aytekin, şunları kaydetti:
     Yeni yerleşimle ilgili çalışmaların bir an evvel başlaması birinci önceliğimiz olmakla birlikte kamulaştırma, hak sahipliği, yeni yollar hatta baraj gölünün de içinde olduğu altın madeni sahası gibi konular önümüzdeki yılların gündemi olacaktır. Yusufeli Barajı sonrası yeni ilçe yerinde Yusufeliyi yeniden kurmak, halkımızla ilçeyi bir arada tutabilmek idealimizi, kendi insanımıza, halkımıza dayanarak, onların yol göstericiliğiyle sorunları aşarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yusufelililerin kararı sürecin başından beri belediyeciler olarak bizim kararımızdır dedik. Bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bütün bu badirelerden ilçemizin sosyal, kültürel ve idari birliğini koruyarak 61 köyümüzle Yusufeli olabiliriz ve ancak Yusufeli olarak kalabiliriz. Övündüğümüz, bizi Yusufelili yapan değerlerimizi koruyarak geleceğe köprü olup, atideki neslimize karşı sorumluluklarımızı da yerine getirme gayretimiz hemşehrilerimizle birlikte devam edecektir.
    
     Muhabir: Yener Dedeoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Yusufeli Belediye Başkanı Aytekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER