Yusufeli ilçe giriş ve çıkışlarına kilit

Yusufeli ilçe giriş ve çıkışlarına kilit parke taşı döşenecek


ARTVİN (A.A) - Yusufeli Belediyesince ilçedeki caddelere 34 bin metrekarelik kilit parke taşı döşenecek.
     Yusufeli Belediyesinin hazırladığı Yusufeli Merkez Karayolları Geçişi Kilit Parke Yapım İşi Projesi, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.
     Projeye göre Çoruh Caddesi başlangıcından Ahalt Mahallesi çıkışına kadar, Ersis Caddesi çıkışından Kazahora Camisine kadar ve Sarıgöl Caddesinde Çakaloğlu Deresinden Sarıgöl Caddesinin sonuna kadar 34 bin metrekarelik kilit parke taşı döşenecek.
     İhalesi 31 Ağustosta yapılan projeyi 979 bin lira ile bedelle alan inşaat şirketi ile eylül ayı sonunda sözleşme imzalanacak. Kilit parke döşeme yapım işinin 90 günde bitirilmesi hedefleniyor.
     Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, her sene asfalt dökülmesine rağmen asfalt uygulamalarında yeterli verimin sağlanamadığını belirterek, Kilit parke maliyetli görünse de her yıl asfalt yenilemesi yerine bir defa kilit parke yapımı 10 yıllık asfalt maliyetini düşürüyor. Her yıl yapılacak asfalt maliyetinden kısıldığı için kilit parke yapımı daha ekonomik oluyor dedi.
     Aytekin, projeye katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve Karayolları Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yener Dedeoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Yusufeli ilçe giriş ve çıkışlarına kilit Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER