YYÜde Arap Baharı ve Suriye konulu

YYÜde Arap Baharı ve Suriye konulu söyleşi


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrenci konseyi tarafından Arap Baharı ve Suriye konulu söyleşi düzenlendi.
     Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde yapılan söyleşide, Suriyede bir süre tutuklandıktan sonra serbest bırakılan gazeteci yazarlar Adem Özköse ile Nevzat Çiçek öğrencilerle bir araya geldi.
     Söyleşinin açış konuşmasını yapan YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Çakır, öğrencilerin dünyada yaşanan olayları ve gelişmeleri daha iyi yorumlayabilmeleri amacıyla böyle bir söyleşi düzenlediklerini belirtti.
     Daha sonra Özköse ve Çiçek, Mavi Marmara Aktivisti Abdulhalim Almalı moderatörlüğünde Arap Baharı ve Suriye konusundaki düşüncelerini öğrencilerle paylaştı.
     Arap Baharı ile ilgili düşüncelerini anlatan ve yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Çiçek, Türkiyede öteden beri Arap baharı diye nitelendirilen meselenin özünde insanların seslerini yükseltebilecekleri bir cesaretin olduğunu ifade etti.
     Özköse ise yaşanan zulümlerin Arap gençlerinde bir şeyler oluşturduğunu belirterek, Biz Afganistanın bombalanmasını görmüş nesiliz dedi.
     Konuşmaların ardından söyleşi, soru-cevap bölümü ile devam etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide salonda yer bulamayan öğrenciler, merdivenlere oturarak konuşmacıları dinledi.
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber YYÜde Arap Baharı ve Suriye konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER