YYÜde radyoterapi dönemi başladı

YYÜde radyoterapi dönemi başladı -Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde kurulan Radyasyon Onkolojisi Merkezi, törenle faaliyete geçti


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan Radyasyon Onkolojisi Merkezi, törenle faaliyete geçti.
     YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merezinde, dünyada kullanılan en son sistem ve teknolojiyle donatılan servisin açılış törenine katılan Vali Münir Karaloğlu, kanser hastalarının bundan böyle tedavi için büyükşehirlere gitmek zorunda kalmayacağını belirtti.
     Merkezin, Vanın yanı sıra bölge illerindeki hastalar içinde önemli olduğuna değinen Karaloğlu, Biz diyoruz ki hiç kimse kanser olmasın, bizden uzak olsun. Ama ihtiyaç olduğunda da tedavi imkanının en yakında olması ve insanların ailesinden kopmadan tedavi alması, hastanın morali açısından da çok önemli dedi.
     Van ve çevresinde yılda 4 bin yeni hastaya kanser teşhisi konulduğuna dikkati çeken Karaloğlu, yeni cihazla günlük 80 hastaya tedavi uygulanabileceğini söyledi.
     Karaloğlu, bölgede özellikle mide ve yemek borusu kanserlerinde yığılma olduğuna işaret ederek, hastaların tedavi olmak için bundan böyle büyükşehirlere gitmeyeceğini kaydetti.
     Vanda Onkoloji Hastanesine ihtiyaç olduğunu bildiren Karaloğlu, Bunun çalışmasını biz Sağlık Bakanlığı ile yapıyoruz. Yakın bir zamanda bölgeye hizmet edecek Onkoloji Hastanesini ilimize kazandırmayı arzu ediyor ve tüm hastalarımıza acil şifa diliyorum diye konuştu.
     YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise radyoterapi sisteminin Van için önemli bir hizmet olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Bu hizmeti alan hastalarımız büyük illere gitmek zorundaydı. Bu durum da insanların daha çok mağduriyetine neden oluyordu. Van ve çevresinde radyoterapi hizmeti alan hastalarımız artık ailelerinden uzağa gitmeden gerekli tedaviyi burada alacak. Yeni aldığımız cihazımız sayesinde, Türkiyede ve dünyada bu tedavi alanında kurulu olan en son model Vanda bulunuyor. İnşallah bundan sonra hastalarımız evlerine yakın yerde hizmet alabilecek ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesini kesen Vali Karaloğlu, merkezdeki cihazları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Cemal Aşan - Emre Ilıkan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber YYÜde radyoterapi dönemi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER