Zabıtadan Pastane denetimi

Zabıtadan Pastane denetimi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent genelinde gıda denetimlerine ara vermeden devam ediyor.
     Adıyaman Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, sıcak havaların başlamasıyla birlikte tatlı çeşitlerinin üretildiği ve tüketildiği mekânların daha sık denetleneceği belirtildi.
     Zabıta Müdürü Orhan Şahinin de eşlik ettiği zabıta ekipleri, pasta ve tatlı imalathane ve satışlarının yapıldığı pastaneleri kontrol etti.
     Pasta ve tatlı imalat yerlerinde imal edilen ve halkın tüketimine sunulan gıdaların gıda mevzuatlarına uygun ve insan sağlığını tehdit etmeyecek şartlarda satılıp satılmadığının kontrol edildiği denetimlerle, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdalar tüketmeleri amaçlanıyor.
     Pasta ve tatlı imalat yeri açabilmek ve çalıştırabilmek için temin edilmesi gereken resmi belgelerin de kontrol edildiği denetimlerde, kurallara riayet edilmediği tespit edilen işletmelere tutanak tutulurken, riayet eden işletme sahiplerine teşekkür edildi.
     Ekipler, vatandaşlara, şüpheli bir durumla karşılaştıklarında Alo 153 numaralı telefonu arayarak, şikâyetlerini belediyeye bildirmeleri çağrısında bulundu.
     (FUR-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Zabıtadan Pastane denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER