Zabıtaya toplumsal olaylara müdahale eğitimi

Zabıtaya toplumsal olaylara müdahale eğitimi -Gaziantepteki zabıta ekiplerine toplumsal olaylara müdahale eğitimi verildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte zabıta personeline, Çevik Kuvvet Polisi tarafından Toplumsal olaylara müdahale eğitimi verildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 12-16 Kasım arasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde komiser yardımcıları Kürşat Memişoğlu, Mustafa Orçan, Gürbüz Gök tarafından Büyükşehirin yanı sıra merkez ilçeler Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli ilçe zabıtasına barikat kurma, çatı oluşturma, biber gazı sıkma, maytaptan korunma gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı.
     Gerçeğini aratmayan eğitimde, zabıta personeli kalkanlarıyla barikat kurarken diğer arkadaşları da onlara tekme ve taşlarla saldırdı.
     Biber gazı ve patlayan maytaplara karşı kendini nasıl koruması gerektiğini uygulamalı olarak öğrenen zabıta personeli, ilk kez giydikleri robocop elbiseleriyle başarılı savunma yaptı.
     Eğitimi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım ile Çevik Kuvvet Şube Müdürü Enver İlhan da izledi. Eğitim sonunda başarılı olanlara sertifika verileceği bildirildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, zabıta personelinin gelişen çağa ve teknolojiye karşı kendini yenileyerek hizmet ağını geliştirdiğini ifade etti. Yalım, toplumsal olaylarda polisin olmadığı alanlarda zabıtanın görev üstlendiğini hatırlattı.
     Gaziantepte çok fazla toplumsal olay yaşanmadığını, ancak zabıta olarak bu tür olaylara karşı hazırlıklı olmanın yararlı olacağını düşündüklerini vurgulayan Yalım, Biz personelimizi her türlü olaya karşı hazırlıklı tutuyoruz. Sevecen ve yardımcı zabıta kimliğini, şiddet ve tepkisel olaylara karşı da bilgilendirmek istiyoruz değerlendirmesinde bulundu.
     Yalım, katkılarından dolayı eğitim veren komiser yardımcıları ile Çevik Kuvvet Şube Müdürü İlhana plaket verdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Zabıtaya toplumsal olaylara müdahale eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER