Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Duygulu:

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Duygulu: -Kayseri tarım potansiyeli bakımından önemli bir yere sahip


KAYSERİ (A.A) - Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Kazım Duygulu, Kayseri tarım potansiyeli bakımından önemli bir yere sahip dedi.
     Duygulu yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda tarım ve hayvancılığa artan ilgi ve desteklerin göz önüne alındığında Kayseride de göz ardı edilmemesi gereken önemli sektörlerin başında Tarım sektörü geldiğini belirtti.
     Kayseri tarım potansiyeli bakımından önemli bir yere sahiptir. Kayseri meralarının Ege bölgesinin toplam mera varlığı kadar olduğunu ifade eden Duygulu, şunları kaydetti:
     Pastırma sucuğu ile meşhur ilimizde balıkçılık, yumurta ve et tavukçuğu, arıcılık gibi hayvansal üretim potansiyeli yüksektir. Yapımı biten barajlar ve devam etmekte olan sulama projeleri ile de sulu araziler ile de çok önemli bitkisel üretim potansiyeli ortaya çıkacaktır. Bir milyonu aşan Kayseri nüfusunun beslenmesi, ilçe ve köylerimizde yaşayan insanların istihdamında tarımsal üretim zorunludur. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarım, insan yaşamının temelini oluşturan gıda maddeleri gereksinimlerini karşılama, tarıma dayalı sanayinin hammaddesini üretme belirli kesime istihdam sağlanması ve dışa bağılılığın önlenmesi gibi nedenlerle stratejik önemi giderek artmakta ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ekonomik ve sosyal sektördür. Kayseri de tarım potansiyeli bakımından önemli bir yere sahip.
     Dünyayla rekabet edebilmek için daha ucuz maliyetle, kaliteli ve daha çok ürün üretilmesi gerektiğini belirten Duygulu, bunun için tarım arazilerine, suya ve doğal varlıklaraa sahip çıkarak mühendislik biliminin toprakla buluşturılması gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Duygulu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER