Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
     Adıyaman Ziraat Odası Kemal Şahin başkanlığında, Odanın salonunda yapılan toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ve Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Zorlu Turanlı, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Özkan Yaşar, Samsat Ziraat Odası Başkanı Mahmut Ayhan ve Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya katıldı.
     Toplantıda Adıyamanın tarımsal sorunları ele alındı. Özellikle daha öncesinde sulamada kullanılan elektrik enerji bedellerinin ödemelerinin hasat sezonuna müteakip günlerde yapıldığı, ancak 2012 yılı başlarından itibaren bu ödemelerin aylık olarak faturalandırıldığı ve bu uygulamanın çiftçilere büyük külfetler getirdiği belirtildi.
     Başkan Şahin, yaptığı açıklamada, Adıyamanda bugüne kadar herhangi bir gerginlik ve huzursuzluk yaşanmadığı, ancak elektrik dağıtım şirketi AKEDAŞın bu uygulamalarının huzur ortamını bozmak için fırsatçılara meydan vereceğini söyledi.
     Şahin, çiftçilerin sulamada kullandıkları enerji bedellerini ancak hasat dönemlerinde ödeyebileceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bu uygulamanın yeniden bir düzenleme yapılarak daha öncesinde olduğu gibi hasat sezonunun yapıldığı günlerde yani çiftçimizin cebine para girdiği günlerde yapılması, yapılan elektrik kesintilerini ve çiftçilerin mağduriyetleri ortadan kaldıracaktır. Ayrıca, ilimizde yapılacak olan baraj projelerinin sulamaya geçinceye kadar sulamada kullanılan enerjiye destek verilmesi yönünde gerekli girişimlerde bulunulması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER