Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı -Sincik Kaymakamı Baysal: İlçemiz özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık yapılmaya uygundur


ADIYAMAN (A.A) - Sincik Kaymakamı Ergün Baysal, ilçenin özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık yapılmaya uygun olduğunu bildirdi.
     Sincik Öğretmen Evinde düzenlenen Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, ilçenin tarımsal potansiyeli ve çiftçilerin sıkıntıları görüşüldü.
     Kaymakam Baysal, açılışta konuşmasında ilçenin özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık yapılmaya uygun olduğunu söyledi.
     Yüz ölçümü olarak bakıldığında ilçenin yüzde 80inin tarım dışı arazi olduğunu belirten Baysal, Mevcut arazilerimizin büyük bir kısmı meralardan oluşmaktadır. Diğer kısmı da tarımsal faaliyetlerde kullanılıyor. Tarımsal alanda aileler kendi ihtiyaçları doğrultusunda mısır, yonca gibi faaliyetleri gerçekleştiriyor dedi.
     İlçede eskiden bağcılıkla uğraşıldığını, ancak bunun hastalığa bağlı olarak zamanla yok olduğunu ifade eden Baysal, şöyle konuştu:
     Öte yandan Menengiç ağaçlarına Antep Fıstığı aşılaması devam etmektedir. İlçemizin potansiyeline uygun projeler üretilmektedir. Bağcılık alanında önemli bir gelişmenin olabileceğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra da arıcılığın da iyi olacağı kanaatindeyim.
     Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin de 3 ayda bir düzenlenen toplantılarla ilçelerdeki tarım alanındaki potansiyeli ile kırsal alanda geri kalan bölgelerde yapılacak çalışmaları aktif hale getirmeye çalıştıklarını anlattı.
     Sincike tarım konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Şahin, bu kapsamda bir yıl önce ilçede ziraat odası kurduklarını kaydetti.
     Şahin, ilçedeki özellikle bağcılık, arıcılık, Menengiç ağaçlarının Antep fıstığına dönüştürülmesi gibi uygulamaları bundan sonra Ziraat Odasının koordine edeceğini ifade etti.
     Adıyaman Tarım Müdürü Adil Alan ise hazırlanan projelerin yerelde destek bulduğunu ifade ederek, ilçedeki potansiyelin biran önce belirlenip uygulamaya konması gerektiğini söyledi.
     Sincikte arıcılık projesinin başarılı bir şekilde sona erdiğini kaydeden Alan, şunları kaydetti:
     Menengiç alanında yapılan çalışmalara vatandaşların ilgi göstermesi gerekir. Bu süreçte 43 bin 500 adet Antep Fıstığı aşılanacak. Özellikle Sincik Balı üzerinde de çalışılması gerekiyor. Adıyamanda arıcılar birliği kuruldu. Bu birliğin bir tesisi var. Üreticilerimiz burada ürünlerini paketleyebilirler.
     Çiftçimizin bağcılık alanında meydana gelen böcek sıkıntısı ile ilgili Bakanlığımız tarafından yeni çalışmalar var. Ayrıca küçükbaş hayvancılıkta da burada uygun bir alan var.
     Sincik İlçe Tarım Müdürü Bülent Toktaş da, ilçede yapılan projeler hakkında bilgi vererek, tarım müdürlüğüne bağlı 2 bin 700 çiftçinin olduğunu söyledi.
     İlçede 4 bin 500 büyükbaş, 12 bin küçükbaş hayvanın bulunduğunu vurgulayan Toktaş, 100 kişinin de arıcılık üyesi olduğunu kaydetti.
     Toplantıda ayrıca GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Adıyaman Sorumlusu Ahmet Coşandal, tarımda desteklenen projeler hakkında brifing verdi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER