Zonguldakta kapasite üstü mahkumlar nakledildi

Zonguldakta kapasite üstü mahkumlar nakledildi -Başsavcı Özbakır: Bir dönem 80-100 kişinin yerde yatmak zorunda olduğu cezaevimizde sıkıntı kalmadı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta kapasitesinin üstünde mahkum bulunan Beycuma Kapalı Cezaevinde, yere konulan yataklarda yatmak zorunda kalan tutuklu ve hükümlülerden 70i Karabükteki cezaevine nakledildi.
     Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevinin kapasitesinin 350 kişi olduğunu, yaptıkları düzenlemelerle koğuşları 8-12 kişilik odalara böldüklerini söyledi.
     Bir dönem cezaevinde tutuklu ve hükümlü sayısının 604e kadar yükseldiğine dikkati çeken Özbakır, şöyle konuştu:
     Cezaevi kentimizde tek olduğu için mahkum sayımız çok yüksek. Mahkumların çoğunluğu için ranza ayarlayabildik, ancak yine de bazı kişiler yere konulan yataklarda yatıyorlardı. Cezaevinin fiziki şartlarıyla ilgili çalışma yürüttük, sıkıntıların birçoğunu düzelttik. Yer döşemelerini yenilemekten kamera sistemine kadar her şeyi bakanlığımızın desteğiyle yerine getirdik. Karabük Cezaevi devreye girince Bakanlığımız bizdeki fazla mahkumların sevkini uygun gördü. Bir dönem 80-100 kişinin yerde yatmak zorunda kaldığı cezaevimizde sıkıntı kalmadı. Şu anda 432 mahkumumuz var. Kapasitemizin üstünde bir sayı ancak herhangi bir sıkıntı yok. Yerleştirdiğimiz ek ranzalarda kalıyorlar. Artık cezaevinde yerde yatan kimse yok. Daha rahat görev yapar konuma geldik.
     Özbakır, cezaevinde 165 tutuklu, 178 hükümlü ile dosyası Yargıtayda bekleyen 83 hükümlü ve 6da hastanede tedavi gören mahkum olduğunu ifade etti.
     Karabüke sevk olan mahkumların orada kalacağını, davası sürenlerin yargılanmalarına ise Zonguldakta devam edileceğini dile getiren Özbakır, İlimize açık cezaevi yapmak için arsa arıyoruz. Mevcut cezaevinin yanındaki arazileri de inceliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Zonguldakta kapasite üstü mahkumlar nakledildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER