Zorlu şartlara aldırış etmeden Karçala tırmandılar

Zorlu şartlara aldırış etmeden Karçala tırmandılar -Artvin Belediye Spor Kulübü dağcıları, aşırı kar ve şiddetli fırtınaya rağmen 3428 rakımlı Karçal Dağlarına tırmandı -Dağcı Özçelik: Zor oldu ancak Karçal Dağına ilk kış t


ARTVİN (A.A) - Artvin Belediye Spor Kulübü dağcıları, zorlu doğa şartlarında rağmen 3428 rakımlı Karçal Dağlarına tırmandı.
     Doğu Karadenizin kuzeyinde Kaçkarlardan sonra ikinci büyük dağ olan Karçal Dağlarına tırmanışa Soner Özçelik ile Rıfat Kaya katıldı.
     Özçelik, oldukça zorlu geçen tırmanışı Borçkadan amatör dağcı Rıfat Kaya ile gerçekleştirdiğini belirterek, Tırmanışı birlikte yapmayı planladığım iki arkadaşım rahatsızlandı. Onlar katılamayınca amatör arkadaşımızla ana kamp noktamıza ulaştık ve geceyi orada geçirdik. Sabaha doğru zirve tırmanışı için yola çıktık. Sırtımızda 30 kilogramlık çantalarla 13 saat tırmandık dedi.
     Eski karın üzerine yeni yağan karın işlerini zorlaştırdığını dile getiren Özçelik, Yürüyüşe geçtikten birkaç saat sonra şiddetli fırtınaya yakalandık. Bir ara geri dönmeyi düşündük. Geçtiğimiz yıllarda Karçal Dağına kış tırmanışı denemiştik ve yine tipiye yakalanmıştık. O zamandan tecrübeli olduğumuz için biraz daha ısrarcı davrandık. Bir süre sonra tipi durunca yolumuza devam ettik, şansımızı biraz zorladık. Hava kararmaya başladı ve görüş mesafemiz bir, iki metreye düştü. Rotayı çok iyi bildiğimizden yavaş yavaş da olsa tırmanışa devam ettik. Saat 16.02de zirveye çıktık diye konuştu.
     Zirvede şiddetli fırtınaya rağmen kulüp flamasını açtıklarını ifade eden Özçelik, Zor oldu ancak Karçal Dağına ilk kış tırmanışını biz yaptık. Zirvede sadece 10 dakika kalabildik. Dondurucu soğuk vardı, hemen geri dönüş için harekete geçtik. İnişte daha da zorlandık. Saat 22.30da ana kampımıza indik. Geceyi burada geçirdikten sonra ertesi sabah Borçkaya hareket ettik dedi.
     Özçelik, kış aylarında yapılan dağcılık faaliyetleri için yeni bir rota kazandırdıklarını kaydederek, Türkiye Dağcılık Federasyonu belki gelecek yıl burası için bir kış organizasyonu düzenleyebilir. Önümüzdeki hedef Erciyes Dağı. Burada federasyonun resmi bir etkinliği olacak, tarihi henüz belli değil. Daha sonra Ağrı, Aladağlar, Elbrus ve Kazbeki Dağlarına tırmanış gerçekleştireceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Zorlu şartlara aldırış etmeden Karçala tırmandılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER