Zürafaları simit ve meyveden uzak tutmaya

Zürafaları simit ve meyveden uzak tutmaya çalışıyorlar -Bursa Hayvanat Bahçesine Nisan sonunda getirilen ve özenle beslenen 4 zürafa, meyve, simit ve ekmek gibi şeker içeren yiyeceklerden uzak tutulmaya çalışılıyor -Bu yiyecekleri tük


BURSA (A.A) - Bursa Hayvanat Bahçesine Nisan sonunda getirilen ve özenle beslenen 4 zürafa, tüketmeleri durumunda ölümle sonuçlanabilecek rahatsızlıklar yaşadıkları meyve, simit ve ekmek gibi şeker ihtiva eden yiyeceklerden uzak tutulmaya çalışılıyor.
     Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliğine (EAZA) üye olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine Danimarkadan bağışlanan 4 zürafa, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan üzerinden yaklaşık 3 bin 500 kilometre yol yaparak Bursaya getirildi.
     Nisan ayının son haftasında Hayvanat Bahçesine ulaşan zürafalar, bugüne kadarki uyum sürecini, Hollandadan gelen uzman ekibin de desteğiyle sağlıklı bir şekilde tamamladı.
     Bir süre barınak dışına bırakılmayan 4 zürafa, uyum sürecini tamamlamalarının ardından açık alandaki padoklarına çıkmaya başladı.
     Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği zürafalar, padoklara çıkmalarının ardından ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kalmaya başladı. Vatandaşların yanlarında bulunan simit, ekmek ve meyve vermeye çalıştığı zürafalar, adeta ölümle burun buruna yaşıyor.
     Hayvanat bahçesi yetkilileri, yaşları 1 ile 2,5 arasında değişen zürafaların, günlük ihtiyaçlarını karşılayacak içerikte özel yem ve yoncayla beslendiğini ifade ederek, Bunların yanı sıra Uludağda Orman Bölge Müdürlüğünün yaptığı budama çalışmaları sonucunda açığa çıkan akçaağaç, meşe, kayın ve söğüt dal ve yaprakları veriyoruz dedi.
     Zürafaların özellikle beslenmede özel ilgi isteyen hayvanlar olduğunu vurgulayan yetkililer, şunları kaydetti:
     Zürafa midesi, diğer hayvanlara göre çok hassastır. Bu yüzden özel yemlerle beslenirler. Bu hayvanların, simit, ekmek ve meyve gibi şekerli yiyeceklerden uzak durmaları gerekiyor. Bu tür gıdalar tükettiklerinde ölebiliyorlar ya da çok ciddi rahatsızlık geçiriyorlar. Ziyaretçiler, yanlarında getirdikleri gıda ürünlerini sevgi gösterisi olarak zürafalara veriyorlar ancak bilmeden büyük kötülük yapıyorlar. Vatandaşlardan, zürafalara kesinlikle simit, ekmek, muz, elma gibi yiyecekler vermemeleri istiyoruz. Biz hayvanları yeteri kadar özenle besliyoruz.
     (ZAK-KAK)
<< Önceki Haber Zürafaları simit ve meyveden uzak tutmaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER