"Yerel politikada, göçmenlerin aktif olmasını istiyoruz"


Hessen Eyaletinde 6 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Arif Ulusoy, Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) Wiesbaden Belediye Meclisine aday gösterildi. Yaklaşık 30 yıldır Wiesbaden Biebrich'de bulunan Kalle-Albert fabrikasında çalışan Ulusoy, şehirde yaşayan bütün yurttaşlara toplumun siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına eşit kosullarda aktif katılımlarına olanak sağlayacaklarını bildirdi.

SPD olarak önemli hedeflerinden eğitimde şans eşitliğini sağlamak için bütün çocukların gidebileceği anaokulları, kreşleri ve tam gün okulları gerçekleştirmek olduğunu dile getiren Ulusoy, "Uyuma destek veren göçmen dernek ve kuruluşlar özellikle desteklenmeli. Alman ve göçmen dernekleri arasında sağlıklı iletişim kurulmasını ve ortak çalışmalarını çok önemsiyor ve destekliyoruz." dedi.

Bu seçimde sadece Alman vatandaşlığına sahip olanlar değil, aynı zamanda Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşlarının da seçme ve seçilme haklarının olduğunu hatırlatan SPD adayı, "Birlikte barış ve dayanışma içinde yaşamanın başarılacağı yer, yaşadığımız kentlerdir. Bu nedenle biz, göçmenlerin bütün yerel politik alanlara aktif olarak katılmalarını talep ediyoruz. Yabancı pasaport sahibi olanlara yerel seçim hakkının verilmesini savunuyoruz. Biz, tüm insanların kökenine, inancına ve kültürüne bakmaksızın hepsinin burada eşit vatandaşlar olarak yaşamasından yanayız.

Bunun ön koşuluda karşılıklı saygı ve kabul edilmedir. Biz insanların, oldukları gibi kabul ediyoruz." ifadelerini kullandı. Vatandaşlara mutlaka oy kullanın çağrısında bulunan Ulusoy, "Lütfen seçim hakkınızı aktif olarak kullanınız. 6 Mart 2016 tarihinde SPD'yi ve 3 oyunuzu SPD liste numarası 35'e vermenizi önemle rica ediyorum." şeklinde konuştu.

Senelerin iş tecrübesine sahip olan Ulusoy, "Bu seçimlerde işçileri ilgilendiren tüm sorunlarını, işçi sorunlarını anlayan, dile getiren ve bu çerçevede hareket edebilecek insanların, Wiesbaden Belediye Meclisine girmeleri söz konusudur." dedi. 51 yaşındaki Arif Ulusoy, 2010 senesinden itibaren çalıştığı Kalle-Albert fabrikasında İşçi Temsilciliği Başkanlığının (Betriebsratsvorsitzender) yanı sıra Kimya İşçi Sendikası (IG BCE) üyesi olarak görevini sürdürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber "Yerel politikada, göçmenlerin aktif olmasını istiyoruz" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER