Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi'nin kaynağını açıkladı


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Fatih Şubesi'nin düzenlediği 'Hedef 1 Milyon Üye' organizasyonunda gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Türkiye'yi sarsan terör olaylarından, YÖK'ten izni çıkan Fenerbahçe Üniversitesi'ne, Braga maçındaki Hırvat hakem Ivan Bebek'in kararlarından, oyuncularına kadar birçok konuya değinen Başkan Aziz Yıldırım, yarın oynanacak Galatasaray derbesini de kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

'Herkese günaydın' diyerek konuşmasına başlayan Başkan Aziz Yıldırım, "Böyle bir cumartesi günü Fenerbahçe için zamanınızı ayırıp buraya geldiğiniz için de hepinize tek tek teşekkür ederim." dedi.

Yaşanan terör olayları nedeniyle üzgün olduğunu söyleyen Başkan Aziz Yıldırım, "Biraz önce yine Taksim'de patlama olmuş, 22 yaralı var. Ülke zor günlerden geçiyor. Zor günlerden geçerken de hepimize düşen görev bu ülkenin birlik ve beraberliği için, düşüncelerimiz ne olursa olsun beraber olmak ve beraber sahip çıkmak. Terörün bundan bir buçuk ay önce yine burada yaptığımız toplantı esnasında Ankara'da patlama olmuş o yüzden hepimiz üzüntülüydük, lanetledik. Geçen hafta olan, bugün olan bundan sonra olacak geçmişte olan bütün terör ile ilgili hadiseleri kalbimizin en derin yerinden lanetliyoruz. Ve bu ülkenin birlik ve beraberliği için de terörün bir an önce bitmesini de istiyoruz. Bunu da her konuşmamda her düşüncelerimi ifade ettiğimde de söylüyorum." diyerek şöyle devam etti:

"Başkaları menfaatleri için bu ülkeyi bölmeye çalışıyor. Yoksa bu ülkede yaşayan insanların birbirleriyle hiçbir sorunu yoktur. Ben Diyarbakır doğumluyum. Diyarbakır'dan uzun yıllar önce ayrıldım çıktım ama hiçbir zaman bu ülkede bu ülke topraklarında birlik içerisinde hep beraber yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Bunun için hükümetin, devletin, bu ülkeyi idare edenlerin alacağı terörle ilgili her türlü kararda da bizler de onların yanında olmaya mecburuz ve olacağız."

'Hedef 1 Milyon Üye' organizasyonunu düzenleyen ekibe de teşekkür eden Başkan Yıldırım, "Yahya bey çok iyi organizasyonlar yapıyor. Başta kendisine ve Fatih şubemizin diğer üyelerine, sayın başkanımız İbrahim Çağlar beye; her seferinde bize ticaret odasını açıyor ve bütün Fenerbahçeliler gelip burada istediğiniz şekilde toplantılar yapabiliyoruz. Kendisi de bir Fenerbahçeli. Tabi İbrahim beye buradan ticaret odası başkanımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

"FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ İLK ETAPTA 5 FAKÜLTE VE 3 ENSTİTÜDEN OLUŞACAK"

Fenerbahçe Üniversitesi için çalışmaların sürdüğünü, belli süreç yaşandığını da belirten Başkan Aziz Yıldırım, "Üniversite beş fakülteyle başlayacak. Şimdi bu karar YÖK'ten geçti Milli Eğitim Bakanlığı'na gidecek, milli eğitim bakanlığından sonra da meclise gidip onayı alınacak. Onayı alındıktan sonra da bakanlar kurulu kararıyla çıkmış olacak." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu bir süreçtir, bu üç ayda olabilir, altı ayda olabilir, daha kısa sürede olabilir. Beş fakülte önce kurulacak, daha ileriki yıllarda bu gerekirse artırılacak. Bu fakülteler; iletişim fakültesi, mühendislik fakültesi, sağlık fakültesi, spor fakültesi ve işletme fakültesi olmak üzere beş fakülte üç te enstitü, yüksek lisans yapmak üzere… Bir ilk yapının yeri Ataşehir'deki 28 dönümlük Fenerbahçe'nin arazisine; ama bizim gönlümüz istiyor ki bir kampüs yapalım. 100 dönümlük veya daha yüksek kapasitede arazi alarak burada bütün mimari projeleri de hazırladık. Zaten YÖK'e de onaya sunduk, onlarda kabul ettiler ve çok beğendiler. Bu fakülteleri Fenerbahçe'ye yakışan bir şekilde bir kampüs içinde kurma ve ileride de genişleyeceği saha yaratmak. Bununla ilgili çalışmalara başladık, en kısa zamanda öyle zannediyorum Silivri'de önce bir hazırlık belediyenin bize tahsis ettiği yerde hazırlık okulu olarak üniversitesi olarak başlayacağız İngilizce dersleri alınacak daha sonra ileride bu fakültenin yapılmasıyla buralara fakülteler taşınacak."

"BRAGA MAÇINDA YAŞANANLARDAN DOLAYI HEPİMİZ ÜZÜLDÜK"

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda rövanş maçını 4 - 1 kaybederek elenmelerine üzüldüğünü de belirten Başkan Aziz Yıldırım, "Hepimiz üzüldük. Ama maçın ötesinde bize arkadaşlarımızın anlattığı ve üzüldüğümüz başka konular da var. Maçta hakem hata yaptı, hakem hakkında çok duyumlar geliyor. Dün de geldi." diyerek, şunları söyledi:

"Almanya'dan Türkler geliyor burada Sırplarla beraber. Burada bazı insanlara bir şeyler anlatıyorlar yani bu maçla ilgili. İşte iddia oynayın diye ve bunlar sonra gidiyorlar sözde Hırvatistan'a konuşuyorlar dönüyorlar geliyorlar ve para yatırın diyorlar. Böyle duyumlar var böyle insanların konuşmaları var bunları inceliyoruz. Tabi sonunda hakem şunu yapmış bunu yapmış evet önemlidir, Fenerbahçe elendi, elenebilir bu spor bu spor açısından baktığımızda doğal karşılayacağız.

Ama bir de öbür tarafları var onlara da iyi bakmamız lazım. Geçen yıl ilk devre Beşiktaş maçında 3-2 yenildik. 3-2 yenildiğimiz maçta hakem Halis Özkahya'ydı yanlış hatırlamıyorsam. Bir şey verdi ofsayttan gol verdi. Sonra döndü üçüncü golde Alves'i çekti üçüncü golü Gomez yaptı 3-2 yenildik. Üç puanı onlardan silin, üç puanı bize ilave edin, maç berabere bitti deyin bir puan onlara ilave edin bir puan bizlere ilave edin puan durumunu görürsünüz. Onun için hakemi yanlış suçlamak veya etmek konusunda ben herkesle aynı fikirde değilim aynı düşüncede değilim."

"2-1'DEN SONRA BİZİM OYUNCULAR KIRMIZI KART GÖRMEK İÇİN UĞRAŞMASAYDILAR, TURU GEÇERDİK"

Olaylara kurumsal baktığını da belirten Başkan Aziz Yıldırım, "Ben ülkenin dışarıdaki itibarına bakıyorum, biz eğer birlik beraberlik içinde olmazsak ve bunu sağlayamazsak ve bunu dışarıda bunu diğer ülkelere ve ülke vatandaşlarına bunu anlatamazsak o zaman çözülmeye başlarız. Evet dün Mahmut Uslu bana şunu söyledi: 'Başkan beraberdik ben gidemedim üniversite sunumundan dolayı, beraber gittiğimiz ülkelerde hiçbir yerde yönetici otobüsünde, yönetici yazmadan Fenerbahçe arması olmadan bırakın bir yerde insanların gelip Türkler dışarı diye bağırması acıdır. Geldiğimiz nokta iyi değildir." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu yoksa hakem onu yaptı, yendi yenildi bunlar gelir geçer. 2-1'den sonra maç 20 dakika daha uzadı. Bizim oyuncular kırmızı kart görmek için uğraşmasaydılar daha dikkatli oynasaydık belki turu geçerdik. Yani ben sırf hakemle ilgili bakmıyorum. Bunu ülke olarak bakıyorum. UEFA'ya dönüp bakıyorum. Şenes Erzik 20 seneden fazla UEFA'da. UEFA'da kim var şimdi. UEFA'da kim var Türkiye'yi temsil eden. İlhan Helvacı, bakın sayıyorum, Ebru Köksal veya Ebru bilmem soyadını bilmiyorum bayan. Efendime söyleyeyim Levent Bıçakçı var, Lütfü Arıboğan komitelerdeydi hepsi Galatasaraylıdır. Hiçbir diğer takımlardan UEFA'da yönetici var mı? Türkiye'yi temsil eden. Bunlar ne yapıyorlar. Bunlar 3 Temmuz (2011) sürecinde Fenerbahçe'yi ispiyonlamak için uğraşıyorlar ve 3 Temmuz da bakın hepimiz görüyoruz ve daha çok göreceğiz. Emin Aslan 06 twitter hesabından lütfen okuyun açıklamaları Isparta'daki yeni yapılan operasyonda benim şahsımla ilgili el yazısıyla çıkan ifadelerin yazılarını okuyun. Aziz Yıldırım'a operasyonu yapın diye talimatlar verildiğini söylüyor. Isparta'daki yapılan operasyonda çıkan belgelerin içerisinde.

UEFA'ya gidip Fenerbahçe'yi şikayet eder, diğer takım taraftarları UEFA'ya şikayet eder. Ben şunu söyledim bizim arkadaşlarımıza, hiç kimse Galatasaray ile ilgili bir yıl almış ceza iki yıl almış bunlarla ilgili UEFA'ya veya bir başka yere yazı yazmak şikayet etmek şu bu yok. Hepimiz bu ülkenin takımıyız. Bu ülkenin takımlarını gidip ispiyonlayamayız. İspiyonculuk olmaz, Türk milletinde ispiyonculuk yoktur. Başka kesimlerde bunlar var bunların ortadan kalkması lazım.

Ben 3 Temmuz'da operasyon olmadan önce dün televizyonlarda birileri söylüyordu da oradan kulağımda kaldı. Bunu söylemek ihtiyacı hissediyorum. 3 Temmuz'dan önce Avrupa'da UEFA'da en kuvvetli lobisi olan Fenerbahçe'ydi. Platini iki defa Türkiye'ye geldi, 3 Temmuz'dan önce iki defa Türkiye'ye geldi ve yalnız Fenerbahçe Spor Kulübü'ne geldi. Ne federasyona gitti ne de diğer kulüplere gitti. Bizim sahada çıktı Zico ile beraber top oynadı. Diğer geldiğinde beraber oturduk yemek yedik. Ne söyleyeceksek kendisine anlatıyorduk. Ve yerine getiriyordu."

Fenerbahçe'nin UEFA'daki lobisiyle ilgili bir anısını da anlatan Başkan Aziz Yıldırım, "Bir anımı anlatayım Sevilla'da 3-2 yenildiğimiz maçta penaltılara kaldı. İşte devre arasında o maçta devre arasında biz üç kişi, Murat Özaydınlı, Neşet Yalçın beraber Platini şu andaki FIFA başkanı olan Infantino sohbet ediyorduk. Ve orada ben bizim gibi takımların bu şeyden az pay aldıklarını ifade ettim, Infantino'ya söyledim. Yuvarlak ayakta bir masanın etrafında bana dedi ki 'sen bana niye söylüyorsun, senin arkadaşın dostun ona söylesene.' Biz buralardaydık. 3 Temmuz'dan sonra nerelere geldik, hiç lobicilik yok. Nasıl lobicilik olacak siz ülkenin sporunu yok etmeye çalıştınız yani. Yani yalnız Aziz Yıldırım veya bir Ahmet, Mehmet, Fenerbahçe meselesi değil. Siz Türk sporunu yok etmeye kalktınız. Onun için Türkiye'nin her zaman her yerde lobisi olmuştur ve olacaktır da." diye konuştu.

"PAZAR GÜNÜ MAÇ VAR, YENECEĞİZ, MECBURUZ YENMEYE"

İçerideki birlik ve beraberliğin hep beraber sağlanması gerektiğini de belirten Başkan Aziz Yıldırım, "Ben burada bu konuşmayı yaparken Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak söylüyorum. Bizim hepimizin bir araya gelmesi lazım, bu ülkenin haklarını ve hukuklarını korumamız lazım. Yoksa bugün yeneriz yarın yeniliriz önemli değil. Bunları öyle çok fazla abartmanın da hiç birimize bir faydası olduğunu düşünmüyorum." diyerek, yarın oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe maçıyla ilgili de şöyle konuştu:

"Pazar günü maç var, yeneceğiz, mecburuz yenmeye. Eğer şampiyon olmak istiyorsak yeneceğiz. UEFA'da güçleneceğiz. Türkiye Futbol Federasyonu bir söz veriyorsa yerine getirecek. Dünya üzerindeki her hangi bir insana veya şahsa söz veriyorsa bunu yerine getirecek. Mesajımı alıyorlardır onlar.

UEFA'ya Servet Yardımcı beyi sokacaklardı, Şenes Erzik istemedi diye sokamadılar. Dün akşam konuşma yapıyorlar Şenes Erzik'in ismini anarken ayırıyorlar. Ayırmayım suçlu Şenes Erzik'tir. Türkiye'nin haklarını savunamamıştır. Çünkü bana karışmayan yılın bin yıl yaşasın politikası yaptığı için. O zaman deseydi ki 'kardeşim siz bunları içeri atıyorsunuz durun bakalım şunları bir inceleyelim edelim' ondan sonra bu işler orada kalırdı. Ama siz susarsanız, siz hiçbir şeye karışmazsanız, yalan yazılan masallarla herkes suçlanır, herkes hapse girer veya başka yerlere gider. Bizler eğer dik durmasaydık, kendimize inanmasıydık, sizler camia olarak bizlere inanmasaydınız, şahıs, kişiler toplum olarak inanmasaydınız biz bu günlere gelebilir miydik. Biz hepimiz belki ölmüş, belki öbür dünyadaydık. Üzüntüden, kederden belki de toplumun dışlanmış insanlardık."

Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi'nin yapılaması ve kaynaklarıyla ilgili yaptığı açıklamada da "Fenerbahçe kaynaklarından yapılacaktır. Ama en büyük kaynağımız da dedim bir milyon üyeden gelecek yeni üyelerimizin üniversiteye ödemiş olduğu ücretleri biz üniversite yapımında kullanacağız. Öyle düşünüyoruz bunu da zaten deklare edeceğim dedim. Bugün de sizlerin huzurlarınızda deklere etmiş oldum. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Hepinizi bu geniş zamanınızı aldığımız için de kusura bakmayın diyorum Fenerbahçe'ye yaptıklarınız için teşekkür ediyorum, bundan sonra da Fenerbahçe'ye sahip çıkmanızı ve bu ülkeye sahip çıkmanızıda arzu ediyorum. İyi ki varsınız, teşekkürler." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi'nin kaynağını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER