Yıldırımhanlı öğrenci, Balkan Matematik Şampiyonu oldu

Yıldırımhanlı öğrenci, Balkan Matematik Şampiyonu oldu

Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencisi Muhammet Furkan Merdan, 3 - 8 Mayıs 2015 tarihleri arasında Yunanistan'da düzenlenen 32. Balkan Matematik Olimpiyatı'nda, altın madalya kazanarak birinci oldu. Türkiye Matematik Milli Takımı da yarışmaya katılan 21 ülke arasından en çok madalya kazanarak birincilik elde etti.

M. Furkan Merdan, Türkiye'ye ve Mersin'e böyle bir başarı yaşattığı için mutlu olduğunu belirtti. Bundan sonraki hedefinin bu yaz Tayland'da yapılacak Dünya Matematik Olimpiyatı'nda madalya almak olduğunu ifade eden Merdan, "Bu başarımda okulumun ve ailemin büyük katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Özel Yıldırımhan Fen ve Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nurettin Koca, Mersin'de TÜBİTAK'ın 28 derecesinden 15'ini okullarının aldığını belitti. Türkiye ve dünyada birçok ülkenin katıldığı bilimsel yarışmalarda elde edilen başarıların tesadüf olamayacağını vurgulayan Koca, sistemli, düzenli ve planlı çalışmanın başarıyı getirdiğini söyledi. Merdan'ı kutlayan Koca, "Önümüzdeki Dünya Matematik Olimpiyatı'nda da başarı kazanacağına inanıyoruz. Hedefimiz Türkiye için Dünya ile yarışmak." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Yıldırımhanlı öğrenci, Balkan Matematik Şampiyonu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER