Yitip giden Bodrum'u resmetti


İllustrator ressam Mine Burak, "Özgün Kent Kimliği ve Bodrum Evleri" enstalasyon sergisi açtı. Muğla'nın Bodrum ilçesi Konacık'ta, Avenue Bodrum AVM'de, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un açtığı sergide, hızla gelişen şehir dönüşümünün geri plana ittiği özgün değerleri yansıtan eserler yer alıyor. Sergi, 13 Mart 2016 tarihine kadar açık kalacak.

Bodrum konulu enstalasyon serilerini dokuz konseptte sunan ressam Burak "Bir Masaldır Bodrum", "Anemon Toplayan Kızlar", "Tavus Kuşu Yaşamlar", "Küresel Dönüşümün Fiziksel Kurgusu", "Parliament Bodrum", "Baykuşlar Bodrum", "Mavi Derinlikler" ve "Tavus Kuşları Bodrum" serilerinde, evlerin masalsı güzelliklerine hayranlığını yansıtırken bir taraftan da özgün kent kimliğini giderek yitiren Bodrum hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladığını söyledi. Sanatçı, sergi mekânında ziyaretçilerine Bodrum'un özellikle sosyolojik deformasyonuyla hızla değişime uğrayan yerel, kültürel, coğrafi ve tarihi değerlerinin kaybını, farklı eser konseptlerinde hatırlatmak istediğini söyledi.

Başkan Kocadon ise Mine Burak'ın babası merhum Sezgin Burak'a hayran olduğunu belirterek, "Bu sergiyi açmayı, bu nedenle kabul ettim." dedi. Çocukluğundan beri çizgi roman tutkunu olduğunu anlatan Kocadon, "Çocukluğumda eve koşarak giderdim, Tarkan çizgi romanını okuyabilmek için. Ben şu anda 53 yaşındayım, hâlâ en büyük tutkum çizgi romandır. Bütün uçak yolculuklarımda Teksas, Tommiks, Teks hastalığımdır. Babanız sayesinde bu alışkanlığım." diye konuştu. Daha sonra sergideki eserleri inceleyen Mehmet Kocadon, sanatçı Burak'ı Bodrum'a ve ilçenin mimarisine gösterdiği duyarlılıktan dolayı kutladı. CİHAN
<< Önceki Haber Yitip giden Bodrum'u resmetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER