Yok böyle ticaret: Halkbank milyonlarca doları 'Kiler'e peşkeş çekmiş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 3 2025
AKP'li isim aynı yeri bir sattı bir aldı parayı ikiye katladı... AKP eski Milletvekili Vahit Kiler’in sahibi olduğu Sapphire AVM'nin alım-satım süreci Meclis gündemine taşındı. AVM’yi borca karşılık alıp pandemide zarar edince geri satmak isteyen Halkbank 'lütfen alın' demiş.
AKP eski Milletvekili Vahit Kiler’in sahibi olduğu Sapphire AVM, Kiler'in borcunun bir kısmına karşılık gösterilerek 100 milyon dolara Halkbank'a satıldı. 2019 yılında borca karşılık gerçekleştirilen satışın üzerinden geçen 4 yılın ardından Kiler Holding aynı AVM'yi bu kez yarı fiyatından bile daha düşük bir rakama geri aldı.
Sözcü'nün haberine göre Sayıştay'ın 78.9 milyon dolar değer biçtiği AVM, 2023 yılının başında 48 milyon dolara Kiler Holding'in oldu. Halkbank ile AKP'li ismin şirketi arasındaki alım satım işlemlerinden oluşan kamu zararı Meclis'e taşındı.
AKP'Lİ İSİM AYNI YERİ BİR SATTI BİR ALDI PARAYI İKİYE KATLADI
Meclis KİT Komisyonu’nda Halkbank hesapları görüşüldü. Tartışma yaratan AVM satışını TBMM'ye getiren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, “Sapphire AVM Eylül 2022’de satışa çıktı ve Ocak 2023’te satıldı. Halkbank borcuna karşılık aldığı AVM’yi yine aynı şirkete Kiler Holding’e neredeyse yarı fiyatına, 48 milyon dolara sattı. Oysa ekspertiz değeri 78.9 milyon dolar” dedi.
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ise AVM’yi borcuna karşılık aldıklarını, pandemi döneminde zarar edince elden çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Satışı savunan Osman Arslan, Kiler Holding'in başka bankalara da borcu olduğunu ifade ederek "Alacağımızı varlık borç takasına konu ederken o günkü ekspertiz değerlerinin altında bir rakamla bunu değerlendirip tahsis ettik. Zaman içinde gayrimenkuldeki Halkbank sahiplik oranı arttı. Ziraat Bankası ile benzer gayrimenkul alışımız olmuştu. AVM’nin üzerindeki seyir terası ve aynı zamanda rezidanslar da alındı. Bahsedilen tutarın içinde rezidanslar da var. Zaman içerisinde rezidanslar satıldı ve alacağımızdan düştü.” dedi.
HALKBANK 'LÜTFEN ALIN' DEMİŞ
<
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!5.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı8.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı9.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı10.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








