YÖK kararıyla hastane kapatmaya yargı freni

Başkent Üniversitesi'ne bağlı İzmir Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, hasta kabulünün sonlandırılmasına yönelik İl Sağlık Müdürlüğü kararının yürütmesi durduruldu.

YÖK kararıyla hastane kapatmaya yargı freni

Merkezde ve bağlı birimlerde sağlık hizmeti verilmeye devam edileceği açıklandı. Kararla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi, şunları kaydetti: 
"Daha önce yaptığımız basın açıklamasında da belirtildiği gibi 11.12.2015 Cuma günü saat 15.30 itibari ile YÖK'ün 04.11.2015 günlü semt poliklinikleri ile ilgili kararlarına dayanılarak, İzmir Valiliği oluru ile İl Sağlık Müdürlüğü birimleri tarafından Başkent Üniversitesi İzmir Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde hasta kabul faaliyeti, ani bir kararla durdurulmuş bulunmaktaydı. Kamuda istikrar ve hizmetin sürekliliği ilkesiyle bağdaşmayan bu işlemin iptali ve yürütülmesinin durdurulması talebiyle tarafımızca idare mahkemesinde dava açılmış olup İzmir 6. İdare Mahkemesi'nin 2015/646 E. sayılı ve 16.12.2015 tarihli kararı ile işlemin yürütülmesi durdurulmuştur. İdare mahkemesinin bu kararı uyarınca hizmet vermeye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu süreçte kurumumuza moral destek veren herkese teşekkürü borç biliriz." 

Şifa Üniversitesi'nin de kapatılan ek bina ve polikliniklerle ilgili yürütmeyi durdurma talebiyle idare mahkemesine başvurduğu öğrenildi.


<< Önceki Haber YÖK kararıyla hastane kapatmaya yargı freni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER