Yozgat Belediyesi, kış hazırlıklarını tamamladı

Yozgat Belediyesi, kış hazırlıklarını tamamladı

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, kış mevsimi için her türlü tedbiri aldıklarını belirterek hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, yaptığı açıklamada, Yozgat'ın kış mevsimin sert ve çetin geçtiğini bu kapsamda özellikle karla mücadele edecek ekip sayılarının artırıldığını ve araç gereç bakımlarının da yapıldığını ifade etti.

Akgün, şunları kaydetti: "İlimizde don ve buzlanmaya karşı kullanmak üzere 500 ton tuz alımı yaptık. Elimizde geçen yıldan kalan bin tonluk tuz stokumuzda duruyor. Ayrıca 1800 ton da kum stokumuz bulunuyor. Karla mücadelede kepçe, tuzlama aracı, mahalle araları için küçük kepçe, kar kürüme aparatlı kepçe, kamyondan oluşan araç filomuz var. Ayrıca bu yıl için yeni bir tuzlama aracı daha aldık. Yaklaşık 400 kişilik karla mücadele ekibine sahibiz. Şehir merkezinde 3 farklı bölgede konuşlanacak ekiplerimiz vardiya sistemi ile çalışacak. Böylelikle ani durumlarda yaşabilecek mağduriyetlerin de önüne geçilmiş olacak. Ekiplerimize bölgelendirme çalışmasını yaptık. Karla mücadele ekiplerini bu yıl ilk defa yeni kurulan 'Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü' yürütecek. Ayrıca ilgili birimler sahalarda sorumluluk sahibi olacak." CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat Belediyesi, kış hazırlıklarını tamamladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER