Yozgat Gazeteciler Cemiyeti, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı


Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Hürriyet Gazetesi yazarı ve program yapımcısı Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırıyı kınadı. Ahmet Hakan'a dün gece yapılan saldırı memleketi Yozgat'ta da basın camiasında üzüntü ve tepkiyle karşılandı.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (YGC) Yönetim Kurulu Üyesi Osman Hakan Kiracı konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırıdan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Türk Medyasının korkusuz ve güçlü kalemi değerli hemşehrimiz ve meslektaşımız Ahmet Hakan'a yapılan çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hemşehrimiz Ahmet Hakan, korkusuz ve yürekli bir gazetecidir, O'nu hiçbir saldırı susturamayacaktır." dedi.

Türkiye'de son zamanlarda çeşitli medya kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik birbiri ardına devam eden saldırıların özgürlükçü demokratik rejimi ve basın özgürlüğünü ciddi anlamda tehdit ettiğini vurgulayan YGC Başkanı Kiracı, şunları ifade etti: "Hürriyet Gazetesi köşe yazarı ve CNN Türk'teki Tarafsız Bölge program sunucusu hemşiremiz Ahmet Hakan'a karşı dün gece gerçekleştirilen fiziksel saldırı aslında medyaya gözdağı vermek amacıyla yapılan planlı saldırıların son örneğidir. Basın ve düşünce özgürlüğünü hedef alan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor ve menfur olayın faillerinin en kısa zamanda cezalandırılmalarını bekliyoruz. Ülkemizde son günlerde medya dünyasında yaşanan bu ve benzeri müessif olaylara baktığımızda özgür medyanın yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesinde korkutulmak ve susturulmak istendiğini görüyoruz. Ama bilinmelidir ki meslek hayatın da bugüne kadar doğru bildiği gerçekleri söylemekten ve yazmaktan hiçbir zaman çekinmeyen hemşehrimiz Ahmet Hakan Coşkun ve onun gibi yürekli gazeteciler bu tür saldırılarla hiçbir zaman susturamayacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat Gazeteciler Cemiyeti, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER