Yozgat'ta kar yağışı tipi şeklinde devam ediyor


Yozgat'ta sabahın erken saatinden itibaren başlayan kar yağışının tipiye dönüşerek devam etmesi hayatı olumsuz etkiliyor.

Yozgat İl Özel İdaresi ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İl genelinde kapalı köy yolunun olmadığını bildiren yetkililer, yüksek kesimlerde açılan yolun tipi sebebiyle tekrar kapandığını ve ekiplerin iş makineleri ile yol açma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Yetkililer karla mücadelede, il genelinde 24 greyder, iki dozer, 23 servis aracı 19 karmak, 154 personel, 2 dozer ile yol açma çalışmalarının devam ettiğini kapalı köy yolunun bulunmadığını belirttiler.

Kar yağışının hafta sonuna denk gelmesi ve okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle trafikte de bir yoğunluğun olmadığı gözlendi. Vatandaşlar parklarda ve evlerinin önünde kardan adam yaparak karın tadını çıkardı. Dilara Çifçi ve Nezehat Başer isimli 8.'ci sınıf öğrencileri de parkta yaptıkları kardan adamla fotoğraf çektirerek eğlendiklerini söyledi. Çifçi, "Geçen yıl bu kadar kar yağmamıştı. Arkadaşımla evimizin önündeki parkta kardan adam yaparak eğleniyoruz. Okullar yarıyıl tatiline girmesi ve böyle bir kar olması bizi mutlu etti." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat'ta kar yağışı tipi şeklinde devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER