Yozgat'ta kurban pazarının en pahalı hayvanı 12 bin lira

Yozgat'ta kurban pazarının en pahalı hayvanı 12 bin lira

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Yozgat'ta da kurban pazarı kuruldu. Pazardaki en pahalı kurban 12 bin liradan satışa sunuldu.

Yozgat Belediyesi'ne ait canlı hayvan pazarına gelen üreticiler kurbanlıklarını kurdukları çadırlarda satmak için beklerken vatandaşlar da şimdiden kurbanını temin etmek için besicilerle kıyasıya pazarlığa tutuşuyor.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, bu yıl fiyatların hem satıcı, hem alıcı açısından uygun olduğunu söyledi. Kendisinin de besicilik yaptığını söyleyen Açıkgöz, "Bu yıl fiyatlar uygun. İthal hayvan girdisinin yapılması üreticileri zor durumda bırakır. Çünkü buna ihtiyaç yok. Ayrıca son günlerde artan terör olaylarından dolayı Güneydoğu illerimizden hayvan sevkinde sıkıntı yaşanmasını da doğru bulmuyoruz. Herkes ekmeği için çalışıyor, doğu da bizim, batı da bizim memleketimiz. PKK terör örgütüyle Kürt vatandaşlarımızı ayırmak gerekir. Eğer güneydoğuda hayvancılık yapan vatandaşlarımız sıkıntılarla karşılaşırsa bir yılın emeği zayi olur ve büyük sıkıntılar yaşarlar. Bu tür olayların çıkarılmasını ya da çıkarılmaya çalışılmasını doğru bulmuyoruz." dedi.

Diğer besiciler de satışlardan memnun olduklarını belirterek, hayvan yem girdi maliyetlerinin pahalı olmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Pazarda büyükbaş hayvan fiyatları 3 bin 500 ile 12 bin arasında değişirken, küçükbaş hayvanlar ise 500 ile 800 lira arasında fiyattan alıcı buluyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat'ta kurban pazarının en pahalı hayvanı 12 bin lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER