YPG, ilerlemeye devam ediyor


Suriye'de PKK ile bağlantılı Halk Koruma Birlikleri'nin (YPG) Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat şehrinin büyük bir bölümünü ele geçirdiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, muhaliflerin kontrolündeki Azez ve Halep arasında kalan Tel Rıfat şehrinin YPG güçlerince ele geçirildiği duyuruldu. Açıklamada, YPG'nin önemli kaynaklarından alınan bilgiye göre, şehrin doğu ve kuzeydoğusunda şiddetli çatışmaların devam ettiği aktarıldı. Ahrar-uş Şam'ın kontrolünde olduğu bildirilen bölgenin, iki grup arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından YPG'nin eline geçtiği ve ilerleyişini sürdürdüğü açıklandı. YPG'nin IŞİD'in kontrolündeki bölgelere doğru ilerlemeye çalıştığı ifade edildi.

Öte yandan, YPG'nin ele geçirdiği bölgelerin 2 gündür Suriye ve Rus uçakları tarafından bombalandığı kaydedildi.

Cumartesi gününden beri TSK, Azez'deki PYD'nin silahlı kanadı YPG mevzilerini Kilis'teki birliklerden fırtına obüs toplarıyla vurmaya devam ediyor.

Geçen günlere göre top atışlarının sıklaştığı bölgede her 5 dakikada bir top atışı yapıldığı, top atışlarının sesinin Kilis şehir merkezinden rahatlıkla duyulduğu ifade ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber YPG, ilerlemeye devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER