YSK, TURK Parti'yi seçime girmeye yeterli görmedi


Yüksek Seçim Kurulu (YSK), TURK Parti'nin 1 Kasım Erken Genel Seçimi'ne katılmaması kararı verdi. YSK tarafından oy çokluğu ile alınan kararın gerekçesi olarak TURK Parti'nin kanunun aradığı anlamda il ve ilçelerde yeterli teşkilatlanmaya sahip olmaması gösterildi.

Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi (TURK Parti), 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılamayacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) oy çokluğu ile aldığı karara bir başkanvekili ile üç üye itiraz etti. Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yer alan YSK kararına göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, TURK Partisi'nin seçime katılabilmek için kanunun aradığı anlamda il ve ilçelerde yeterli teşkilatlanmasının bulunmadığı, il ve ilçe teşkilat organlarını tam olarak oluşturmadığı bildirildi. YSK, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 36. maddesinde aranan illerin en az yarısında ve an az 6 ay evvel teşkilatlanmayı sağlamayan Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi'nin, 1 Kasım'daki 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimine katılma yeterliliğine sahip olmadığına oy çokluğuyla karar verdi.

İNCELEME TALEBİNİN, LOGO BENZERLİĞİNDEN ÇIKTIĞI İDDİA EDİLİYOR

AK Parti, 1 Eylül'de İçişleri Bakanlığı'na verdiği dilekçe ile TURK Parti'nin teşkilatlandığını iddia ettiği il ve ilçelerde inceleme yapılmasını istemişti. İçişleri Bakanlığı ise yaptığı araştırmada ilgili partinin 38 ilde teşkilatının bulunduğu, 43 ilde teşkilatlanmasının tamamlamadığı yönünde rapor hazırladı. Bunun üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı konu hakkında inceleme başlatmıştı. Kamuoyundaki iddialara göre ise 7 Haziran'daki seçimlerde bazı seçmenler AK Parti'ye oy verdiklerini sanıp TURK Parti'ye oy verdi. TURK Parti hakkında başlatılan incelemenin AK Parti ile olan logo benzerliğinden çıktığı iddia ediliyor.

CİHAN
<< Önceki Haber YSK, TURK Parti'yi seçime girmeye yeterli görmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER