Yüksekova'da canlı kalkan çadırı kuruldu


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Gever Demokratik Toplum Meclisi tarafından canlı kalkan çadırı kuruldu.

Yüksekova'nın Eski Kışla Mahallesi'nde kurulan çadırın açılışına bir grup vatandaş katıldı. Açılıştan önce kısa bir açıklama yapan HDP İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut, 7 Haziran seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmediğini belirtti. Turgut, "Türkiye'yi erken seçim değil zoraki seçime götürdüler. Kürt halkını korkutarak seçimlere girmek istediler. Seçimlerde daha çok oy almak için savaş ortamını başlattılar. Çocukları, sivilleri öldürüp terörist ilan ettiler." dedi.

2 yıl devam eden barış sürecinin Kürtlerin Rojava'da kazanımlar elde etmesiyle bitirildiğini savunan Turgut, "Kobane'nin savunması için YPG 130 gün direndi ve IŞİD'e geçit vermedi. Kobane'nin düşmesini bekleyenlere fırsat vermedi." şeklinde konuştu.

'TAHİR ELÇİ'NİN ELİNDE SİLAH MI VARDI?'

Diyarbakır'da çıkan çatışmada öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin 'barış elçisi' olduğunu kaydeden Turgut, şöyle konuştu: "Tahir Elçi'nin elinde silah mı vardı? Barikat arkasında mı duruyordu? İl Genel Meclisi Üyemiz Sibel Çapraz'ın elinde hangi silah vardı? Sadece canlı kalkan olmak isterken öldürülmek istendi, şu an yaşam mücadelesi veriyor. Sefer Terzioğlu da silahsız idi, kurşunların hedefi oldu. Bugün Yüksekova'da canlı kalkan çadırı kurduk. Çocuklarımız, halkımız ölmesin diye canlı kalkan oluyoruz. Bütün Yüksekova halkını çadırımıza bekliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Yüksekova'da canlı kalkan çadırı kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER