Geride yürek burkan hikayeler bıraktılar

Suruç saldırısında hayatını kaybedenler geride yürek burkan hikâyeler bıraktılar.

Geride yürek burkan hikayeler bıraktılar

Yüksekova, Suruç'ta kaybettiği Süleyman öğretmene ağlıyor

Bombalı saldırıda hayatını kaybedenler, geride yürek burkan hikâyeler bıraktı. Bunlardan biri de Yüksekovalı İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu. Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde 10 çocuklu bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen Aksu, 28 yıllık hayatının neredeyse bütün dönemlerini zorluklar içinde geçirdi. Yaşadıkları köyün boşaltılması sebebiyle ailesiyle birlikte Çukurca'dan göç eden Aksu, maddi imkânsızlıklar içinde büyüdü. Ailesi, zor şartlara rağmen kendisinin eğitime devam etmesini sağladı. Boyacılık yaparak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışan Aksu da derslerinde başarılı oldu. Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğini kazanması ailede bayram havası estirdi. Bin bir sıkıntıyla okulunu bitiren Aksu, Yüksekova Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nde göreve başladı. Kendini yoksul çocuklara adadı.



Yaralı kurtuldu, annesinin tabutuna omuz verdi

Bombalı saldırıda ölen Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç'ın cenazesi de memleketlerine getirildi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakınları tarafından alınan cenazeler, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde toprağa verildi. Saldırıda Ferdane Kılıç'ın kızı Sinem Kılıç da yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Sinem Kılıç, anne ve kardeşinin cenaze törenine katıldı. Annesinin tabutuna omuz verdi. Kılıç ailesinin yakınlarından Ünal Uluçay da, “Bu işin Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i yok. Bu topraklar hepimizin. Siyasiler de artık söylemlerini biraz daha yumuşatsın.” diye konuştu.



İki sınıf arkadaşı, ölüme de birlikte gitti

Kanlı saldırıda ölenlerden Nuray Koçan ve Nazlı Akyürek'in de Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencileri olduğu ortaya çıktı. İki arkadaştan geriye bu fotoğraf kaldı. Koçan'ın Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaşayan ailesi, cenazeyi almak üzere Gaziantep'e gitti. Acılı baba Ali Koçan, “Kızıma gitmemesi için çok ısrar ettim. Bana cevabı, ‘Baba, çocuklara oyuncak dağıtıp kütüphane yapmaya gidiyorum' oldu.” dedi.



Kobanili çocuklara psikolojik destek verecekti

Yıllardır üzerlerine titredikleri evlatlarını kaybeden ailelerin acısı yürek dağladı. Patlamada hayatını kaybeden Murat Yurtgül'ün psikolog olduğunu söyleyen gözü yaşlı teyzesi Zübeyde Solak, yeğeninin bölgeye savaş amacıyla gitmediğini, Kobanili çocuklara psikolojik destek vermeyi amaçladığını belirtti. “Oraya bomba atmaya gitmemişti. Çocukların başını kesmeye gitmemişti. Katliam yapmaya gitmemişti.” diyen Solak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da tepki gösterdi.

Zaman
<< Önceki Haber Geride yürek burkan hikayeler bıraktılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER