Yüzyılın yolsuzluğu mağduru: Kanal 7'den etkilendim

Deniz Feneri sanıklarına verilen beraat kararıyla ilgili bir itiraz da, derneğe bağış yapan gurbetçilerden geldi. Dilekçede, “Beraat kararları usul ve yasaya aykırı” denildi.

Yüzyılın yolsuzluğu mağduru: Kanal 7'den etkilendim

Almanya’nın “yüzyılın yolsuzluğu” diye nitelendirdiği Deniz Feneri davasındaki beraatlere Almanya’dan sonra bir itiraz daha geldi. 

Taraf'ın haberine göre; Deniz Feneri’ndeki yolsuzluk iddialarının mağdurlarından gurbetçi Sadık Deniz, mahkemenin kararına karşı Yargıtay’a itirazda bulundu.

GEREKÇESİZ İTİRAZ EDİLDİ

Almanya’da ‘yüzyılın yolsuzluğu’ olarak nitelenen Deniz Feneri e.V davasında 20 sanık hakkında verilen beraat ve düşme kararlarıyla ilgili ikinci itiraz yapıldı. 

Deniz Feneri Derneği’ne kaptırdığı paralarını isteyen müşteki Sadık Deniz, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla dilekçe sundu. İtirazında, beraat ve düşme kararlarının usul ve yasaya aykırı olduğunu vurgulayan Deniz, kararların bozulmasını istedi. Kanal 7’nin Deniz Feneri reklamlarından etkilenerek bağışta bulunduğunu belirten Sadık Deniz, mahkemenin gerekçeli kararını okuduktan sonra ayrıntılı bir itiraz dilekçesi sunacağını ifade etti.

DİNİ DUYGULARIMI İSTİSMAR ETTİLER

Deniz Feneri’ne bağış yapan mağdurlardan Sadık Deniz, dava öncesi yaptığı açıklamalarda, muhafazakâr bir insan olduğunu, o dönem Kanal 7’nin Deniz Feneri reklamlarından etkilenerek bağışta bulunduğunu söylemişti. Deniz, “Fakat bu insanlar güvenimi kötüye kullandı, dini duygularımı istismar etti” ifadelerini kullanarak, Deniz Feneri’nin yanı sıra Yimpaş’a da 25 bin Avro para kaptırdığını açıklamıştı. Deniz, “Bunlar çok vicdansız adamlarmış. Müslüman, Müslümanı kandırdı. Ne yuvalar yıkıldı bunların yüzünden” diye konuşmuştu.

Davanın iki müştekisinden biri olan Sadık Deniz, Deniz Feneri’nin bir avukatının yanına gelerek, “Şikâyetini geri al. Sana Yimpaş’a yatırdığın parayı vereceğim” şeklinde teklifte bulunduğunu söylemişti.

ALMANYA 41 MİLYON AVRO’YU İSTEMİŞTİ

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kapatılan Deniz Feneri davasında, savcılığın ve dosyadaki iki mağdurun itiraz hakkı vardı. Bu kapsamda ilk itiraz Almanya’dan gelmişti. Beraat kararlarıyla ilgili Almanya’daki Deniz Feneri e.V’nin kayyum heyeti harekete geçmiş, heyetin avukatları kararları temyiz etmişti. Derneğin kayıtlardaki 41 milyon Avro parasının sanıklar tarafından kullanıldığı iddialarıyla ilgili Almanya Kayyum Heyeti, amaç dışı kullanılan paranın sanıklardan tahsil edilmesini istiyordu.
<< Önceki Haber Yüzyılın yolsuzluğu mağduru: Kanal 7'den etkilendim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER