Zafer Özcan'ın yeni kitabı 'İntizar Anne' çıktı!

Zafer Özcan, yeni kitabı İntizar Anne’de dünyanın dört bir yanını dolaşıp insan sevdalılarının peşine düşmüş.

Zafer Özcan'ın yeni kitabı 'İntizar Anne' çıktı!

Yardımlaşma, umut ve mücadele dolu bu hikayeleri okurken insan hayatında “imkansız” kelimesinin ne kadar gereksiz olduğunu göreceksiniz.

Dünyanın farklı coğrafyalarından aynı hikayenin insanları onlar; Gürcistan’ın kendi hâlindeki bir köyünden, Kırım Yarımadası’ndan, Bounes Aires sokaklarından, Orta Asya’nın sonsuz bozkırlarından ve elbette Türkiye’den... Zafer Özcan, bir gazeteci tutkusuyla bu güzel insanların izini sürmüş, onların ibretlik öykülerini bizlerle paylaşmış.

Kitapta yer alan bu kıymetli insanlardan biri de, aynı zamanda kitaba adını veren İntizar Hanım. Şöyle diyor yazar kendisini anlatırken: “İntizar Anne öyle bir öykünün kahramanı ki, onda Hizmet Hareketi’nin ilk yurt dışı açılımlarının izini sürmek, etkisini ve elbette duasını görmek mümkün. Tiflis’in Karacalar köyündeki mütevazı evine bir sonbahar akşamı misafir olmuş ve 90’larda yaşadıklarını dinlemiştik. Asırlık hasreti bitiren eğitim gönüllülerine ilk o kucak açmış, evinde haftalarca aylarca misafir etmiş, hiçbir karşılık beklemeden ihtiyaçlarını karşılamış ve sadece hizmetleri değil sürekli gülen yüzüyle de gönülleri fethetmişti. Gürcistan’dan başlayarak Orta Asya’nın yeni bağımsız cumhuriyetlerine açılan eğitim sevdalıları onun evini merkez yapmıştı. İşte o tarihî günleri konuştuk İntizar Anneyle.” 

İntizar Hanım’ın hikâyesinin ardından, dünyaya yayılan Türk okullarının temelini atan isimsiz kahramanların ibretlik hikâyeleri geliyor. Dünyanın dört bir yanına yayılıp insanları eğitmek için kendilerini adayan bu gönüllülerin hikayeleri aynı zamanda yakın tarihten izler taşıyor.

Kitabın, “Şu Bizim Yabancılar” adını taşıyan ikinci bölümünde, artık bu ülkenin parçası olmuş insanların öyküleri yer alıyor. Genellikle evlilik ya da iş dolayısıyla Türkiye’ye gelip kalan kahramanlarımızın istisnasız tamamı Türkiye ve İstanbul aşığı. Kitap biraz da bu aşkın şifrelerine odaklanıyor.

“Türkiye’ye Değer Katanlar” isimli son bölümde ise Anadolu’dan hikâyelere yer veriliyor. Bu topraklardan çıkmış ve bu ülkeye değer katmış insanların, mütevazı ama bir o kadar derin ve bereketli hayatlarına ışık tutuluyor.

Zafer Özcan’ın hazırladığı, Kaynak Yayınları’ndan çıkan İntizar Anne bu iyi yürekli, fedakar ve çalışkan insanların öykülerini kabuğundan çıkarıp bizlere sunuyor. Her biri yaşama değer katan bu mücadeleci insanların öykülerini okurken içiniz aydınlanacak, yüreğiniz umut dolacak.

<< Önceki Haber Zafer Özcan'ın yeni kitabı 'İntizar Anne' çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER