"Zaman, hükümet tarafından gasp edildi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Zaman Gazetesi'nin, hükümet tarafından gasp edildiğini söyledi. İktidarın mahkemeleri, ‘basını susturma aracı' olarak kullandığını anlatan Böke, ‘kayyım' kararının hukuksuz olduğunu vurguladı.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasına tepki gösterdi. Yaşananları ‘gasp' olarak niteledi. 

Operasyonların hukuksuz olduğunu anlatan Böke, hükümetin yargıyı basını susturma aracı olarak kullandığını ifade etti. 

MYK toplantısının ardından TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Selin Sayek Böke, Zaman'a kayyım kararının şu ifadelerle değerlendirdi:

Hükümet, basını doğrudan kontrolü altına almak için çeşitli hukuksuz yöntemler uygulamaya devam ediyor, hem de hırçınca devam ediyor. Bu hafta bir gazete daha hükümet tarafından açıkça gasp edildi. Böylece kayyımlı gazetelere bir yenisi daha eklenmiş oldu. Artık bu bir alışkanlık haline geldi. Çark hep aynı şekilde dönüyor. Hükümet mahkemeleri araç olarak kullanıyor. Bu yolla gazetelere el koyuyor. Ertesi gün yandaş havuzcular gazeteye dolduruluyor. Ve gazete bir anda, bir gecede hükümetin ve saraydaki tek adamın propaganda broşürü haline dönüşüyor. Sonrada hiç yüzü kızarmadan Başbakan çıkıyor ve ‘Bu hukuki operasyondur' diyebiliyor.”

<< Önceki Haber "Zaman, hükümet tarafından gasp edildi" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER