Zaman'ın Ankaralı okurları: Zaman millete mal olmuş bir gazete


Türkiye'nin en çok satan Zaman gazetesine kayyım atanmasının ardından okurları gazetelerine sahip çıktıklarını göstermek için Ankara bürosuna akın etti. Yapılan uygulamanın haksız olduğunu söyleyen okurlar, gazetenin arkasında olduklarını ifade etti.

Zaman gazetesine destek olmak için geldiğini söyleyen Adnan Kıratlı, gazeteyi ailelerinin bir parçası olarak gördüğünü ifade etti. Kıratlı, "Gerçekleri öğrenebileceğimiz tek kaynak belki. Her gazeteyi okuyamıyoruz zaten. Allah'a şükürler olsun yıllardır baya bize hizmet etti bu konuda. Tabii, Zaman hiçbir zaman durdurulamaz aslında, böyle bir şey mümkün değil ama şimdilik böyle bir durum söz konusu olsa bile gönlümüzde, kalbimizde olan bir gazete. Bizim sözümüz, dilimiz belki. Bu haksızlık karşısında elimizden ne geliyorsa yapacağız elimizden geldiği kadar." dedi.

Zaman kurulduğu günden bu yanan abonesi olduğunu anlatan İbrahim Sönmez de duygularını şöyle ifade etti: "Kayyım'ın atandığı bir gazeteyi de okumak istemem. Arayacağım şimdi, aboneliğimi de iptal ettireceğim. Bu demokrasiye yapılan bir darbe, ülkeye yapılan bir darbe, ülkenin dış itibarına yapılan bir darbedir. Bu sadece bir gazete değildir. Bu millete mal olmuş bir gazete. Zaman okurları buradalar, burada da destek veriyorlar. Ama yine de desteğimiz devam edecek."

"VİCDANEN RAHATSIZIM"

2004 yılından beri gazete abonesi olduğunu kaydeden Ahmet Yıldız, Zaman'ın kendisi için dürüstlüğü ifade ettiğini kaydetti. Gazetenin toplumun ve hakikatlerin dili olduğunu düşündüğünü söyleyen Yıldız, "Bu tamamen hukuksuzluk. Vicdanen rahatsızım. Haksızlık karşısında susmanın dilsiz şeytanlık olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu haksızlığa tepki vermek için buradayız." şeklinde konuştu.

Bir başka gazete okuru Ömer Kılıç ise yapılan haksızlığın en kısa sürede son bulmasını ümit ettiğini söyledi. Kayyım atanmasının ardından gazete aboneliğini iptal ettireceğini belirten Kılıç, ülke için dua etmeye devam edeceklerini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Zaman'ın Ankaralı okurları: Zaman millete mal olmuş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER