Zamanlaması manidar: Hakan Atilla'ya yeni görev

Halkbank'ın eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla, Borsa İstanbul'a genel müdür olarak tayin edildi. Atamayı duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Atilla'yı tebrik etti. Albayrak müeyyide ve yeni Halkbank iddianamesi üzerine Amerika Birleşik Devletleri ziyaretini iptal etmişti.

Hakan Atilla'yı karşılayan Albayrak: Ülkemiz ne güçlü evlatlar yetiştirmiş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti, Halkbank'ın eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla'yı Borsa İstanbul'a (BİST) genel müdür olarak tayin etti.

Atilla’nın atanmasını Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, şahsi Twitter hesabından duyurdu.

Albayrak “Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla‘nın dinlenme dönemi bitti. Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor.” dedi. 

Hazine Bakanı Albayrak'ın sosyal medya mesajından hemen sonra Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak ilk fotoğrafı paylaşıldı.

AMERİKA'DA ZARRAB DAVASINDA 32 AY HAPSE MAHKÛM EDİLDİ

İranlı Reza Zarrab'ın bir numaralı sanık olduğu davada 2017 yılı mart ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gözaltına alınan ve İran'a yönelik müeyyideleri delmekle itham edilen Hakan Atilla, 32 ay hapis cezasına çarptırılmış ve 2019 yılı temmuz ayında tahliye edilerek Türkiye’ye sınır dışı edilmişti. 

Bakan Albayrak, Atilla'yı havalimanında karşılamıştı.

ALBAYRAK PLANLANMIŞ GEZİYİ İPTAL ETTİ

ABD Türkiye’ye yönelik yaptırım tasarılarına son olarak Halkbank’ı da dahil etmişti. Ayrıca Halkbank hakkında yeni bir iddianame de hazırlanmıştı.

ABD'de müeyyidelerin geçmesi ihtimali ve yeni Halkbank iddianamesi üzerine Hazine Bakanı Albayrak 14-20 Ekim tarihlerindeki IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantılarına katılacağı ABD gezisini iptal etmişti.
<< Önceki Haber Zamanlaması manidar: Hakan Atilla'ya yeni görev Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER