Zarrab'ı tutuklatan savcı konuştu

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının kilit ismi İranlı işadamı Reza Zarrab, Miami’de İran’a yaptırımları ihlal ederek ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamalarından tutuklandı. Zarrab'ı tutuklatan savcı Twitter'dan yaptığı açıklamada, Zarrab'ın çok yakında Amerikan adaletiyle yüzleşeceğini söyledi.

Zarrab'ı tutuklatan savcı konuştu

Kamelya Cemşidi ve Hüseyin Necafzade de Zarrab’la birlikte tutuklandı.

Savcılık her üç zanlı için ABD’yi dolandırmaktan beş yıl, ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal etmekten 20 yıl, bankacılık sahtekarlığından 30 yıl ve kara para aklamaktan 20 yıl olmak üzere toplam 75’er yıl hapis istedi.


SAVCI: YILLARCA DÜNYA GENELİNDE KARA PARA AKLADILAR

Savcı Preet Bharara, Zarrab’ın işlediği iddia edilen suçların sıralandığı 21 sayfalık iddianamenin açıklanmasının ardından davayla ilgili yaptığı açıklamada “Bu sanıklar, yıllarca İran ve İranlı şirketlere yönelik yaptırımları ihlal ettiler ve dünya genelinde kara para akladılar” dedi.




FBI: İRAN’A KARŞI ABD’NİN YAPTIRIMLARINI İHLAL ETTİLER

FBI Direktör Yardımcısı Rodriguez ise “2010’dan 2015’e kadar yaklaşık beş yıl boyunca zanlılar İranlı kuruluşlar adına finansal faaliyetler yürüterek İran’a karşı ABD ve uluslararası ekonomik yaptırımları ihlal ettiler” dedi.

İddianamede Rıza Sarraf ve diğer zanlıların adlarına yürüttükleri işlemler sayesinde fayda sağlayan İranlı kuruluşların, ABD’nin karalistesinde yer alan Bank Mellat, İran İslami Devrim Muhafızları’yla bağlantılı İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC), Naftiran Intertrade Company Ltd. (NICO), Naftiran Intertrade Company Sarl (“NICO Sarl”) ve Hong Kong Intertrade Company (HKICO) ve İran inşaat ve enerji şirketi MAPNA Group olduğu belirtildi. Rıza Sarraf ’ın bu ağa bağlı Türkiye’deki şirketleri ise Royal Holding A.Ş., Durak Döviz Exchange, Al Nafees Exchange, Royal Emerald Investments; Asi Kıymetli Madenler Turizm, ECB Kuyumculuk İç ve Dış Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Güneş General Trading LLC olarak sıralandı.



TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

?New York Bölge Savcısı Preet Bharara, Sarraf’ın işlediği iddia edilen suçların sıralandığı 21 sayfalık iddianamenin açıklanmasının ardından davayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu sanıklar, yıllarca İran ve İranlı şirketlere yönelik yaptırımları ihlal ettiler ve dünya genelinde kara para akladılar” dedi.

Bharara, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada ise "Reza Zarrab çok yakında Manhattan'daki mahkeme odasında, Amerikan adaletiyle yüzleşecek" ifadelerini kullandı.





<< Önceki Haber Zarrab'ı tutuklatan savcı konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER