Zarrab'ın rüşvet verdiği bakana koruma, araç ve yakıt kıyağı

Ekonomi Bakanı, 'devletin koruma ve yakıt desteği verdiği eski bakanlar kim' sorusunu cevapladı

SHABER3.COM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin açıkladığı devletin koruma ve yakıt desteği verdiği eski bakanlar arasında Zafer Çağlayan da var.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, koruma kararı verilen eski bakanların güvenliğini sağlayan polislere, en son görev yaptığı kurumdan koruma aracı tahsis ediliyor. Tamir ve bakımları devletçe karşılanan araçlara ayrıca yakıt imkanı sağlanıyor. Kimi bakanların makam otomobili olarak da kullandığı araç tahsisi bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, eski bakanların hangilerine araç tahsis edildiğini, bu araçların markalarını ve sağlanan yakıt miktarını sordu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi verdiği yanıtta, “Eski Bakanlar Zafer Çağlayan ve Mustafa Elitaş’a birer adet 2013 model Reanult Fluence marka koruma aracı tahsis edilmiş olup, tahsis edilen araçlar aylık 200 litre dizel yakıt ile sınırlandırılmıştır” dedi.

200 litre yakıt devletin her ay yaklaşık 1000 lira vermesi anlamına geliyor.

ESKİ ORMAN BAKANLARINA ARAÇ YOK

Tanrıkulu, eski bakanlara araç tahsisi sorusunu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na da yöneltti. Eroğlu, “Bakanlığımda görev yapmış eski bakanlara araç tahsis edilmemiştir” yanıtı verdi.
<< Önceki Haber Zarrab'ın rüşvet verdiği bakana koruma, araç ve yakıt... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER