Zarrab'ın rüşvet verdiği Zafer Çağlayan Erdoğan'ın onayıyla tekrar AKP'de

reza Zarrab'ın yüz milyon lirayı aşkın rüşvet verdiğini itiraf ettiği Zafer Çağlayan Erdoğan'ın onayıyla tekrar AKP'ye döndü,

SHABER3.COM

Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) resmen geri döndüğünü yazdı. Çolak, "Büyük kongre delegesi' olarak Erdoğan'ın onayıyla AKP'ye döndü" dedi.

Çolak'ın "Zafer Çağlayan geri döndü!" başlığıyla yayımlanan yazısından ilgili bölüm:

(...)

Geçtiğimiz hafta sonu ulusal basının gözünden çok önemli bir olay kaçtı.

Zafer Çağlayan, "Büyük kongre delegesi" olarak AKP'ye resmen geri döndü, hem de Erdoğan'ın onayıyla!

AKP Mersin 6. Olağan kongresinde seçimlere tek aday olarak giren Cesim Ercik il başkanı seçildi. Büyük kongre için 19 kişilik asil delege listesinin ilk sırasında İl Başkanı Ercik, ikinci sırasında Zafer Çağlayan, üçüncü sırasında ise Kürşad Tüzmen var!

Çağlayan'ın yanı sıra eski bakanlardan Tüzmen de yeniden AKP'deydi. Protokolde de en ön sıraya oturtuldular. Hemen yanlarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve kabinenin önemli isimleri oturuyordu.

Erdoğan'ın Bozkurt yaptığı yer de AKP kongresinin yapıldığı spor salonunun önüydü. Yani biz bozkurta bakıp, tartışırken içeride böylesine önemli bir gelişme yaşanıyordu.

Peki AKP'liler bu konuda ne düşünüyor? Üzerinde bu kadar tartışmaların olduğu bir isim teşkilatta nasıl karşılanacak?

Bu konuyla ilgili olarak da yerel bir haber sitesinde yazarlık yapan AKP'li  Emine Hocaoğlu şunları söylüyor (yazıdaki imla ve noktalamaya dokunulmamıştır) :

"...Sevinçli haber geldi; Bakanımız M. Zafer Çağlayan, Sn Cumhurbaşkanımızın daveti üzere uçağı ile (zat-ı alileriyle birlikte) Mersinimize Kongremize geliyor Değerli 'Dava Arkadaşlarım' Dünya ve ABD'nin maşası  fetö ve Siyonist  işbirlikçilerinin kurdukları bütün kumpaslara rağmen her zaman" Reisin yanında dimdik ayakta duruşu ile gurur duyduğumuz Sevenlerinin gönlünde hiç bir zaman eskimeyen, Ekonomi bakanımız Sn.ZAFER ÇAĞLAYAN'I  2. memleketi Mersin'de sevenleri ve seçmenleri hasretle ve özlemle ,Cumhurbaşkanı'mız ve genel başkanımız Sn.RECEP TAYYİP ERDOĞAN'nın katılacağı Mersin Ak Parti 6.Olağan İl Kongresinde REİSİN eşliğinde Sn ÇAĞLAYAN'nı da büyük bir arzu ve heyacan ile beklemekteler inşallah tek temmennimiz REİSİN bu sevdalılarının  yüreğine bir serpmesidir... Herne olursa olsun dava bizim yol bizimdir inancı ile çıkmış olduğumuz bu yola REİSE ve onun dava arkadaşı, Sn.Bakanımız ZAFER ÇAĞLAYAN'A olan sevdamızdan asla vazgeçmedik. Hiç bir engel bizim bu inâncımıza mani olamaz, asla inandığımız yoldan geri dönmeyeceğiz. Selam Ve Dua ile Allah yar ve yardımcımız olsun..."

Hocaoğlu'nun söylemlerini AKP nezdinde teyit etmek için parti teşkilatlarında konuyu araştırdım. Tepkinin aksine bu yönde bir beklenti olduğu bilgisine ulaştım

Bakalım ilerleyen günlerde görevden alınan diğer bakanlar için de farklı gelişmeler yaşanacak mı?

Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler ve Egemen Bağış...
<< Önceki Haber Zarrab'ın rüşvet verdiği Zafer Çağlayan Erdoğan'ın... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER