Zelenskiy, Washington'a gidiyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden'la Beyaz Saray'da görüşmek üzere bugün Washington’ı ziyaret edecek.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER-UKRAYNA 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 10 aylık savaş sürecinde ilk defa Ukrayna’dan ayrıldı ve bu sabah ABD’ye gitti.

ABD'nin başkenti Washington'a Biden ile bir araya gelecek olan Zelenski, Kongre yetkilileri ile  Cumhuriyetçi ve Demokrat partilerin ulusal güvenlik komitesi başkanlarıyla görüşecek. Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Zelenski'nin bilinen ilk yurt dışı ziyareti olacak olan ziyaret kapsamında Zelenski ve ABD Başkanı Joe Biden  Beyaz Saray'da basın toplantısı da düzenleyecek.

Zelenski, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "Ukrayna'nın istikrarını ve savunma kapasitesini güçlendirmek için ABD'ye gidiyorum. Özellikle Başkan Joe Biden ile Ukrayna ve ABD arasındaki iş birliğini görüşeceğiz. Ayrıca Kongre'de konuşacağım ve bir dizi ikili görüşme yapacağım" ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere on aydır devam eden Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta silah, mühimmat, istihbari bilgiler ve para desteği en çok Washington yönetiminden geldi. Uzmanlar Zelenskiy’in ziyaretinin bu yardımların devamlılığı açısından çok önemli olduğu vurguluyorlar.

Kaç gün ve ziyaretin detaylarının güvenlik nedeniyle açıklanmadığı Ukraynalı Liderin dünkü programı ise Doğu Cephesi olarak adlandırılan Bahmut bölgesiydi. Zelenskiy, Ukraynalı askerlerin hediye ettiği bayrağı Washington’a götüreceğine söz verdi.

<< Önceki Haber Zelenskiy, Washington'a gidiyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER