Zonguldak'ta belde halkından teröre tepki, kardeşliğe vurgu


Zonguldak merkez ilçeye bağlı 2 bin 300 nüfuslu Karaman beldesinde belediye önünde toplanan belde halkı, dayanışma içinde teröre karşı birlik beraberlik örneği sergiledi. Zonguldak–Ankara karayolunda yürüyüş eylemi gerçekleştiren Karaman beldesi sakinleri, daha sonra Kur'an okuyup ülkenin düze çıkması için dua etti. Teröre tepki gösteren vatandaşlar, Türk ve Kürt kardeşliğinin zedelenmemesini istedi.

Şehitler için saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı okuyan belde halkı, daha sonra mahalle aralarından yürüyerek "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı. Yaklaşık bin metre yürüyerek Zonguldak – Ankara karayolu Beycuma yol ayrımına gelen vatandaşlar, karayolunun kapatarak eylemi sonlandırdı. Yoldan geçen araçlar da korna çalarak eyleme destek verdi.

Beldede 7'den 70'e herkesin katıldığı teröre karşı birlik eyleminin ilgi odağı, 2 yaşındaki Rabia bebek oldu. Küçüklüğüne rağmen Türk bayrağını elinden düşürmeyen Rabia bebek, yaklaşık 1 saat süren programı sonuna kadar takip etti. Teröre karşı birlik eylemine belde sakini kadınların yoğun olarak katıldığı görüldü.

KALAYCI: HEM KUR'AN OKUTTUK, HEM DE TERÖRE TEPKİ GÖSTERDİK

Karaman Belde Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, "Son zamanlarda ülkemizde bir savaş var. İlimizden de 2 tane şehidimiz oldu. Biz tüm Türkiye için yastayız. Şehit deyince kanımız donuyor. Beldemizde hem Kur'an okutalım hem de teröre tepki amaçlı bir yürüyüş yapalım dedik. Bunu halkımızla gerçekleştirdik. Katılanlara teşekkür ediyoruz. Ülkemizde barış ve huzur istiyor, kan akmasın istiyoruz." dedi.

ERCAN TEMEK: TERÖRÜ LANETLERKEN KÜRT KARDEŞLERİMİZİ İNCİTMEYELİM

Eyleme 2 yaşındaki kızı Rabia ile katılan belde esnaflarından Ercan Temek, "Hiç parti gözetmeksizin birlik ve beraberlik içinde sesimizi duyurduk. Güzel bir gösteri yaptık. Biz bu vatanı 3-5 çapulcuya bırakmayız. Hepimiz doluyuz. Bir de şunu söylemek istiyorum. Türk-Kürt kardeştir. Bunu birbirimize katmak isteyenler beceremeyeceklerdir. Benim Kürt çok arkadaşım var, hepsi de doğru ve dürüstlerdir. Milletimiz doldu. En ufak eylemde taşkınlık yapıyor. Buradan milletimize sesleniyoruz. Attığımız adıma çok dikkat etmeliyiz. Bizi bir birimize katmaya çalışıyorlar. Türk Kürt kardeştir." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Zonguldak'ta belde halkından teröre tepki, kardeşliğe vurgu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER