Zonguldak'ta eğitimciler, ortak akıl toplantısı düzenledi


Aktif Eğitimciler Sendikası Zonguldak Temsilciliği tarafından Zonguldak Öğretmenevi'nde ortaokul idarecilerinin sorunlarının masaya yatırıldığı ortak akıl toplantısı gerçekleştirildi. Farklı ilçelerden gelen katılımcılarla yapılan toplantıda ortaokul idarecileri okullarındaki düzeltilmesi gereken sorunları ele aldı.

Toplantı hakkında bilgi veren İl Temsilcisi Yıldıray Uysal, "Her türlü terörün, yoksulluğun, yolsuzluğun, cehaletin ve geri kalmışlığın en büyük silahı eğitimdir. Öğrencilerimizin daha müreffeh koşullarda eğitim alması, öğretmenlerimizin daha huzurlu derslere girmesi, idarecilerin daha çok başarıya ve eğitime odaklanması sendika olarak en büyük arzumuzdur. Akıl, akıldan üstündür anlayışından hareketle modern dünyada sorunların istişare ve ortak akılla çözüme kavuşturulduğunun farkındayız. Türkiye genelinde şube ve temsilciliklerince yapılan bu ve buna benzer ortak akıl toplantılarının yüzlercesinden bir tanesini yaptık. Ortaokullardaki yöneticilerin sorunlarını masaya yatırdık: Bir dokunduk; bin ah işittik. Bu toplantımızda alınan kararlarla ilgili ayrıntılı raporu en kısa zamanda yetkililer ve kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

YÖNETİCİLER DERT KÜPÜ

Bu yıl ikincisinin gerçekleştirdikleri ortak akıl toplantısında okul yöneticilerinin dertli olduklarını gözlemlediklerini ifade eden Uysal, çözülmesi gereken bazı eksiklikleri şu şekilde sıraladı: "Büyük onarımlar dışında ortaokulların tıpkı ilkokullar gibi kaynaktan yoksun bırakıldığını, dört hizmetli ile bütün temizlik işlerinin görülebileceği bir okula İŞKUR'dan gelen elemanlarla birlikte dokuz eleman verildiğini, ikili eğitim veren okullardaki mesai sürelerinin çok uzun olduğunu, 5. sınıf öğrencilerinin ortaokuldaki akademik eğitime uyum sağlayamadıklarını, ortaokul ders saatlerinin çok fazla olduğunu, seçmeli derslerin branş öğretmenlerince doldurulamadığını ve öğrenciyi oyalamaktan başka bir şey ifade etmediğini ele aldık. Ayrıca okullarda yaşanan rehberlik sorunları ile rehber öğretmen yokluğundan idarenin muhatap olduğunu, artık angarya denecek kadar artan çok büyük iş yükünün olduğunu, yönetici görevlendirmelerindeki mülakatın olmaması gerektiğini müzakere ettik. Okul idarecileriyle daha birçok konudaki problemleri maddeler halinde sıraladık. Bir çoğu malumun ilamı olan bu sorunlara ortak akılla çözüm önerileri bulmaya çalıştık."
CİHAN
<< Önceki Haber Zonguldak'ta eğitimciler, ortak akıl toplantısı düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER