"Zulüm uzun vadede kazanamaz"

Güne Bakış programında Erkan Akkuş'un konuğu olan Basın Konseyi eski başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, "Zulüm uzun vadede kazanamaz" dedi.

Oktay Ekşi: Zulüm uzun vadede kazanamaz

Can Erzincan Televizyonu'nun savcılık tarafından Türksat ve Kablolu TV’den çıkarılması için talepte bulunması yönünde havuz medyasında çıkan haberlere tepkiler artıyor. 

Erkan Akkuş'a konuk olan Basın Konseyi eski başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi:

" Tek bir kişiye hitap eden, küçücük bir radyo yada başka bir yayın organı diyelim, onun hukukuyla en güçlü görünenin hukuku arasında bir fark olamaması gerektiğine göre o zaman Can Erzincan Tv güçlüyüş güçsüzmüş meselesi değil 'çıkan sesi boğmaya ne hakkın var?' demedir hukuk ve demokrasi ve insan hakları açısından gerekli olan" dedi.

İfade özgürlüğünün evrensel sınırlarının belli olduğunu, eğer şiddet ve suç destekleniyorsa önlem alma prosedürü neyse onun uygulanmasının gerektiğini belirten Ekşi:

"Yaptığın şey bağımsız yargı tarafından değerlendirilecektir. Eğer yargı bağımsız değilse, yüksek yargı bile o kadar büyük hata işleyebiliyor ve kendisini bağımlı bir kurummuş gibi görmeyi içine sindiriyorsa o 
zaman sen o ülkede neyi yargıya götürürsen götür, güven söz konusu değildir, ona güvenilmez" dedi.
<< Önceki Haber "Zulüm uzun vadede kazanamaz" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER