[ Prof. Dr. Ayhan Tekineş] Kutsal Devletin Kutsal Alimleri
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 16 2022
Prof. Dr. Ayhan Tekineş You Tube kanalında Etik-Politik programında yeni bir video yayınladı
KHK’lı akademisyen ilahiyatçı Prof. Dr. Ayhan Tekineş You Tube kanalında Etik-Politik programında Kutsal devlet fikrini ve bazı alimlerin tavrını yorumladı
İşte Tekineş'in anlattıkları konu başlıkları
Kutsallık Allah’a mahsustur. Alimlerin görevi nasları anlamaya çalışmak ya da bazı naslarda dolaylı olarak işaret edilen Allah Teala’nın muradını anlamaya çalışmaktır. Alimlerin Allah adına hüküm koyma yetkisi yoktur. Şayet alimler, dünyevi menfaat temin etmek için Allah adına hüküm koymaya kalkışırsa bu kendilerini kutsallaştırma ve tanrı yerine koyma anlamına gelir. Kutsal devlet fikri de bazı alimlerin dolaylı yoldan siyasetçileri kutsallaştırmak için uydurdukları bir düşüncedir. Her iki temayül de birbirini besleyen ve meşruiyetini bir diğerinden alan din alanındaki sapmalardandır. Bu videoda bazı alimlerle siyasetçiler arasındaki bu kirli ilişki ele alınmıştır.
Ayetler
‘’Yahudiler hahamlarını, Hıristiyanlar rahiplerini ve Meryem'in oğlu Mesih'i Allah'tan başka Rab edindiler. Halbuki onlara bir tek İlâha ibadet etmeleri emr olunmuştu. Ondan başka İlah yoktur. O, onların ortak koştukları şirkten münezzehtir.’’ (Tevbe suresi 31)
‘’Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Resulüne ve sizden olan ülülemre de itaat edin. Eğer Allah'a ve âhirete iman ediyorsanız, hakkında ihtilâfa düştüğünüz meseleyi Allah'a ve Resulüne arzediniz. Böyle yapmanız hem daha hayırlı, hem de netice bakımından daha güzeldir.’’ (Nisa suresi 59)
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


