10 Ekim Gar katliamı davasında gizlenen dosya
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 22 2019
Emniyetin saldırı planından haberdar olduğu ve savcılığın, Ankara’da 10 Ekim 2015’te 100 kişinin öldüğü Tren Garı katliamına ilişkin, dokuz klasörlük delil dosyasını mahkemeden ve müştekilerden sakladığı ortaya çıktı.
Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre katliamdan önce, canlı bombalara Ankara’ya kadar eskortluk yapan sanık Yakup Şahin’in Gaziantep’in Nizip ilçesinde bir gübre bayisinden amonyum nitrat almaya çalıştığının Gaziantep Emniyet’i tarafından bilindiği anlaşıldı. Belgelere göre, gübre bayisinin ihbarı üzerine Emniyet Şahin’in kimliği tespit edildi. TEM ve İstihbarat Şube, katliamdan sekiz gün önce kendisine bildirilen bu duruma karşın hiçbir işlem yapmadı.
36 sanığın yargılandığı dava dosyasının dokuz klasörü, mahkemenin davada karar verdiği tarihten 1.5 yıl sonra ‘kimliği tespit edilemeyen kişi’ tarafından Ankara Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na bırakıldı.
Gübre bayisi emniyete bildirmiş
Nizip Emniyet Müdürlüğü’nü 30 Eylül 2015’te arayan bir kişi, “Fıstık hali karşısında Özdemir Tarım İlaç Bayisiyim. Terör olayları ile ilgili olarak Nizip’te bir istihbarat var mı? Az önce şüpheli bir şahıs benden gübre istedi. ’33 Nitrat gübreyi zimmetle satmak zorundayız’ dedim. Bunu söyleyince iki kişi, almadan ayrıldılar” dedi.
Nizip Emniyeti TEM Amirliği ekipleri, aynı gün gübre bayisine giderek kamera kayıtlarından IŞİD şüphelisini tespit etti. İşyeri sahibi ile konuşan polisler tutanak tuttu. Tutanağa göre, 30 Eylül akşam saatlerinde işyerine 27 Z plakalı beyaz renkli bir araç ile gelen bir erkek şahıs, 33 Nitrat ibareli gübreden iki ton alacağını söyledi.
Araç kiralamaya giden şahıs, kısa bir süre sonra beyaz renkli Ford Transit marka kamyonet ile geri geldi ve 2 bin TL tutan gübrenin parasını işyeri sahibine teslim etti. İşyeri sahibi, bu satışı kayda girmek için şüphelinin kimliğini istediğinde şahıs üzerinde kimliğinin olmadığını ifade ederek işyerinden ayrıldı. Gelenlerin çiftçiye benzemediğini gören işyeri sahibi de durumdan şüphelenerek polise ihbarda bulundu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'8.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.Propagandanın ayarı kaçtı: İletişim Başkanlığı’nın kasası tamtakır!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


